Почетак » Актуелно
 

Активисти пожаревачког Црвеног крста код градоначелника

Црвени крст Пожаревац данас обележава Светски дан Црвеног крста.

Поводом овог дана градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић уприличио је пријем активиста ове организације у свом кабинету.

Саша Обрадовић секретар градске организације Црвеног крста Пожаревца, се овом приликом захвалио градоначелнику на пријему и додао да 8. маја почиње Недеља Црвеног крста, која је у Пожаревцу почела два дана раније акцијом добровољног давања крви и обележавањем славе Ђурђевдан.

Током ове недеље предвиђен је и радни викенд у МЗ Лучица где ће се мештанима вршити контрола здравља. Такође ће припадници Црвеног крста Пожаревац обићи социјално угрожене породице и биће подељени пакети које је обезбедио Град Пожаревац, а за наставно особље биће изведен курс прве помоћи. Обрадовић је додао да ће током недеље бити спроведена акција обележавања Националног дана добровољних даваоца крви у дому Црвеног крста у петак у 13 часова, где ће сва деца која су учествовала на конкусру “Крв живот значи” добити захвалнице и књигу коју је обезбедило Друштво учитеља Града Пожаревца. Током следеће недеље спровешће се акција провере здравља корисника сервиса помоћ у кући за стара лица и особе са инвалидитетом. Представници Црвеног крста Пожаревац ће 15. маја обићи породилиште у Општој болници у Пожаревцу и свим бебама које су рођене у Недељи Црвеног крста од 8. до 15. маја поделити пригодне поклоне.

Саша Обрадовић, секретар Црвеног крста Пожревац каже да ће данашњи пријем искористити како би градоначелника упознали са оствареним резултатима као и о будућим пројектима.

Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца истакао да је ово добар пример у Србији симбиозе између Црвеног крста и града Пожаревца и самих грађана са овом организацијом.

Градоначелник Бане Спасовић је још истакао да су и његови претходници имали добру сарадњу са пожаревачком организацијом ЦК. 

“Наш град је већ неколико година заредом најхумаија средина и то говори о поверењу наших суграђана према овој организацији. На нама је да пружимо логистичку и моралну подршку Црвеном крсту и био бих срећан када би у Србији било више овако успешних сарадњи“, закључио је градоначелник.

Подели са другима: Facebook Twitter