Početak » Aktuelno
 

Arno Gujon i Aleksandar Gajšek na tribini u Požarevcu

Predsednik Skupštine grada Požarevca, Bojan Ilić priredio prijem za učesnike tribine „Traganje za smislom“, među kojima je pored Gujona i Gajšeka učestvovala i Aleksandra Ninković Tašić, autora knjiga o životu Tesle, Pupina i Milenkovića.

Goste Požarevca pozdravio je predsednik SG Požarevca Bojan Ilić sledećim rečima:

Bojan Ilić

”Siguran sam da ćemo nakon tribine svojim kućama otići sa nekoliko odgovora više nego što smo ih imali ranije. Svi naši gosti jesu sinonim za ljude koji su svoje karijere čvrsto vezali za ljubav prema čoveku i njegovoj težnji da ovu našu planetu učini boljim mestom za život. Rad Aleksandre Ninković Tašić baca novo svetlo na rad naših genija, velikih naučnih umova i nakon onog što sam čuo, radujem se saznanju novih detalja o životu Pupina, Tesle, Milankovića… Velika je čast, takođe, ugostiti i Arno Gujona, čoveka koga po ljubavi prema našem narodu možemo poistovetiti sa Arčibaldom Rajsom. Utisak je da, naše vrline koje smo zaboravili da imamo, gospodin Gujon svojim angažovanjem želi da probudi i na njih podseti, a ponekada naša malodušnost tokom poslednjih decenija mu u tome ne pomaže. Sve to su razlozi zbog kojih se radujem tribini kojoj će, uveren sam, poseban pečat dati i prisustvo Aleksandra Gajšeka, TV autora, koji je tu klasifikaciju svojim delima prevazišao i postao jedan od sinonima one potrage i misije o kojoj sam govorio ranije.

Arno Gujon

Arno Gujon, koji je inače francuski i srpski humanista, osnivač i direktor francuske NVO „Solidarnost za Kosovo“, bio je oduševljen izgledom svečanog salona i zgrade Načelstva, a posebno je naglasio i izrazio zahvalnost lokalnoj samoupravi jer se zgrada obnavlja i čuva, jer je to nasleđeno od naših predaka. Šetajući kroz Požarevac, Gujon je rekao da iako je mali grad u pitanju “ima šmeka, što bi mladi rekli”.

On se zahvalio na toploj dobrodošlici koja je priređena ovom prilikom.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter