Почетак » Актуелно
 

Арно Гујон и Александар Гајшек на трибини у Пожаревцу

Председник Скупштине града Пожаревца, Бојан Илић приредио пријем за учеснике трибине „Трагање за смислом“, међу којима је поред Гујона и Гајшека учествовала и Александра Нинковић Ташић, аутора књига о животу Тесле, Пупина и Миленковића.

Госте Пожаревца поздравио је председник СГ Пожаревца Бојан Илић следећим речима:

Бојан Илић

”Сигуран сам да ћемо након трибине својим кућама отићи са неколико одговора више него што смо их имали раније. Сви наши гости јесу синоним за људе који су своје каријере чврсто везали за љубав према човеку и његовој тежњи да ову нашу планету учини бољим местом за живот. Рад Александре Нинковић Ташић баца ново светло на рад наших генија, великих научних умова и након оног што сам чуо, радујем се сазнању нових детаља о животу Пупина, Тесле, Миланковића… Велика је част, такође, угостити и Арно Гујона, човека кога по љубави према нашем народу можемо поистоветити са Арчибалдом Рајсом. Утисак је да, наше врлине које смо заборавили да имамо, господин Гујон својим ангажовањем жели да пробуди и на њих подсети, а понекада наша малодушност током последњих деценија му у томе не помаже. Све то су разлози због којих се радујем трибини којој ће, уверен сам, посебан печат дати и присуство Александра Гајшека, ТВ аутора, који је ту класификацију својим делима превазишао и постао један од синонима оне потраге и мисије о којој сам говорио раније.

Арно Гујон

Арно Гујон, који је иначе француски и српски хуманиста, оснивач и директор француске НВО „Солидарност за Косово“, био је одушевљен изгледом свечаног салона и зграде Начелства, а посебно је нагласио и изразио захвалност локалној самоуправи јер се зграда обнавља и чува, јер је то наслеђено од наших предака. Шетајући кроз Пожаревац, Гујон је рекао да иако је мали град у питању “има шмека, што би млади рекли”.

Он се захвалио на топлој добродошлици која је приређена овом приликом.

Подели са другима: Facebook Twitter