Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Asfaltira se Stari Kostolac

Ostvarujući obećanje o asfaltiranju svakog naselaja u dogledno vreme, gradonačelnik Požarevca Bane Spasović obišao je sa svojim saradnicima, među kojima je bio i predsednikom Gradske opštine  Kostolac Ivan Savić, radove na asfaltiranju u selu Stari Kostolac. Ova investicija je vrednosti 10 miliona dinara a asfaltira se 800 metara puta i 500 metara trotoara.

kostolac_2

Prilikom obilaska ove lokacije gradonačelnik Spasović je istakao da se na ovom mestu vidi da se ispunjava ono što je Srpska napredna stranka obećala u predizbornoj kampanji a to je da se neće razdvajati grad od seoskih mesnihzajednica i da su svi žitelji sa teritorije grada Požarevca pođednako bitni.

kostolac_4

Gradonačelnik je još najavio da će se radovi u Starom Kostolcu odvijati iz tri faze i da je ukupna procenjena vrednost radova od 35 do 40 miliona dinara. Ove godine biće asfaltirano ukupno 15 km puteva na teritoriji grada Požarevca što je skoro duplo više nego prethodne godine, paralelno sa asfaltiranjem pošljunčiće se 10 kilometara nekategorisanih puteva istakao je Spasović i dodao da je čak 70 000 kvadratnih metara asfaltirano puteva i trotoara. Sve ovo je dokaz da se nakon izbora nije stalo nego da su radovi ubrzani i uvećani i da je cilj da sva mesta na teritoriji grada Požarevca imaju asfaltirane puteve zaključio je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović.

kostolac_2

Ivan Savić predsednik GO Kostolac rekao je ovom prilikom da se ove godine investiralo u svim naseljima na teritoriji gradske opštine Kostolac i da će se tako nastaviti ubuduće. Savić je još dodao da ovaj put nije rađen tridesetak godina već je samo održavan što još jednom ide u prilog činjenici da se sa reči prešlo u dela.

kostolac_3

Direktor direkcije za izgradnju grada Požarevca Mitar Karadžić kaže da se pored radova u Starom Kostolcu koja je jedna od većih asfaltira se i u Požarevcu  u ulicama Slovenska, Bate Bulića, Novosadska, Voje Vujovića a započete su i velike investicije kao što je uređenje Knez Miloševog Venca i Šumadijske ulice. Karadžić još dodaje da će se započeti sa radovima još u 7 sela i dve ulice u Požarevcu.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter