Почетак » Актуелно » О Граду
 

Асфалтира се Стари Костолац

Остварујући обећање о асфалтирању сваког населаја у догледно време, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић обишао је са својим сарадницима, међу којима је био и председником Градске општине  Костолац Иван Савић, радове на асфалтирању у селу Стари Костолац. Ова инвестиција је вредности 10 милиона динара а асфалтира се 800 метара пута и 500 метара тротоара.

kostolac_2

Приликом обиласка ове локације градоначелник Спасовић је истакао да се на овом месту види да се испуњава оно што је Српска напредна странка обећала у предизборној кампањи а то је да се неће раздвајати град од сеоских меснихзаједница и да су сви житељи са територије града Пожаревца пођеднако битни.

kostolac_4

Градоначелник је још најавио да ће се радови у Старом Костолцу одвијати из три фазе и да је укупна процењена вредност радова од 35 до 40 милиона динара. Ове године биће асфалтирано укупно 15 км путева на територији града Пожаревца што је скоро дупло више него претходне године, паралелно са асфалтирањем пошљунчиће се 10 километара некатегорисаних путева истакао је Спасовић и додао да је чак 70 000 квадратних метара асфалтирано путева и тротоара. Све ово је доказ да се након избора није стало него да су радови убрзани и увећани и да је циљ да сва места на територији града Пожаревца имају асфалтиране путеве закључио је градоначелник Пожаревца Бане Спасовић.

kostolac_2

Иван Савић председник ГО Костолац рекао је овом приликом да се ове године инвестирало у свим насељима на територији градске општине Костолац и да ће се тако наставити убудуће. Савић је још додао да овај пут није рађен тридесетак година већ је само одржаван што још једном иде у прилог чињеници да се са речи прешло у дела.

kostolac_3

Директор дирекције за изградњу града Пожаревца Митар Караџић каже да се поред радова у Старом Костолцу која је једна од већих асфалтира се и у Пожаревцу  у улицама Словенска, Бате Булића, Новосадска, Воје Вујовића а започете су и велике инвестиције као што је уређење Кнез Милошевог Венца и Шумадијске улице. Караџић још додаје да ће се започети са радовима још у 7 села и две улице у Пожаревцу.

Подели са другима: Facebook Twitter