Почетак » Актуелно
 

Асфалтиран спортски терен у Касидолу и почели радови на реконструкцији Хајдук Вељкове улице у Пожаревцу

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима обишао је радове на асфалтирању спортског терена у Касидолу и почетак капиталне инвестиције, реконструкције Хајдук Вељкове улице  у Пожаревцу.

У Касидолу се асфалтира спортски терен и уређује се паркинг простор испред месне заједнице, вредност ове инвестиције је 3 милиона и 60 хиљада динара а површина која се асфалтира је 1485 метара квадратних.

Градоначелник Бане Спасовић је изјавио да је ово пети спортски терен који је урађен у претходних неколико месеци. Он је још додао да за ово градско руководство не постоје грађани првог и другог реда и да се зато инвестира на целој територији Града Пожаревца, он је најавио да ће за неколико дана бити отворена јавна набавка за Мариборску улицу у Касидолу која је дужине 155 метара а за ове намене је предвиђено 1,5 милиона динара.

Председник МЗ Касидол Петар Миленковић се захвалио градоначелнику и његовом тиму на асфалтирању спортског терена који се комплет ради након 30 година.

Он је још додао да је то од великог значаја за село зато што се ту окупљају млади и одржавају се разне манифестације између којих и 50. јубиларни турнир у малом фудбалу.

Када је у питању реконструкција Хајдук Вељкове улице у Пожаревцу градоначелник је рекао да је вредност асфалтирања 65 милиона динара и да се ради 1324 метра, а радиће се замена азбестних водоводних цеви у вредности од 16,5 милиона динара тако да ће се на том месту укупно уложити 81,5 милиона динара.

Иначе Хајдук Вељкова улица иде од центра града до етно парка Тулба где се налази комплекс посвећен Пожаревачком миру.

До краја месеца у Пожаревцу ће се спровести и асфалтирање улице Јована Шербановића дужине 375 метара, вредности 32 милиона динара.

 

Подели са другима: Facebook Twitter