Почетак » Актуелно » О Граду
 

Асфалтирање улица Кнез Милошев Венац и Шумадијска у Пожаревцу

Почели су радови на асфалтирању улица Кнез Милошев Венац и Шумадијска у Пожаревцу. Вредност Кнез Милошевог Венца износи 47 000 000 динара а Шумадијске 29 500 000 динара, рок за завршетак радова је око 25.децембра. У Кнез Милошевом Венцу од аутобуске до железничке станице урађени су тротоари са леве и десне стране, у току је асфалтирање тог дела коловоза а од понедељка ће се радити хоризонтална и вертикална сигнализација након тога тај део улице до Делиградске, биће пуштен у саобраћај. У Шумадисјкој улици је почело асфалтирање првог слоја асфалта а затим ће се улица комплетно асфалтирати са завршним слојем асфалта.

Асфалтирање улица у Пожаревцу

Асфалтирање улица у Пожаревцу

Члан градског већа задужен за комуналну инфраструктуру и саобраћај Драган Костић обишао је ове радове, које у Кнез Милошевом Венцу изводи Неимар пут, а у Шумадијској ПЗП Пожаревац, и изразио је задовољство динамиком и квалитетом радова. Костић је овом приликом изјавио да је веома битно да се ове две веома битне саобраћајнице у граду Пожаревцу заврше на време. Он је најавио да ће и даље ићи у контролу радова како би се лично на лицу места уверио у динамику и квалитет радова.

Када је у питање асфалтирање на другим локацијама на територији града Пожаревца завршена је Новосадска улица, а ради се Воје Вујовића вредности 2 390 000 динара. У плану је да се крене са асфалтрањем у селима Батовац, Берање, Бубушинац, Живица, Пољана и Ћириковац а од Нове године и у улицама Доситејева у Костолцу и Тршћанска у Пожаревцу укупна вредност асфалтирања поменутих локација износи 26 000 000 динара.

img_20161125_084408

Ближи се крај радова на изради тротоара у улици Братства и јединства вредности 6 500 000(пут ка болници), док је у Ћириковцу урађен пешачки прелаз преко канала.

У току су радови у ПП одреду на другој фази кишне канализације од улице Цане Бабовић до Лиона, рок за завршетак ове инвестиције која кошта 28 милиона динара је је до Нове године. У Дунавској улици у току је друга фаза секундарне фекалне канализације вредности 29 милиона динара која треба да буде готова до марта. Од 9 урађено је 5 улица. Ради се фекална канализација у улицама Патерова, Лазе Костића и Орахов хлад вредности 6 500 000 динара. Такође у току су радови на фекалној канализацији у Љубичеву до фирме Бибо цар, након подбушивања пута наставиће се даље са радовима.

У току је реконструкција водоизворишта Летњиковац вредности 6 900 000 динара, водом са овог водоизворишта снабдевају се мештани Маљуревца и Бубушинца.

Подели са другима: Facebook Twitter