Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Bajkeri iz Slovenije i hrvatske gosti kolegama iz Požarevca

„Vatreni“ motociklisti posetili Braničevo

Predstavnici moto kluba „Vatreni“ iz Požarevca, funkcioneri lokalne samouprave, članovi gradskog veća grada i radnici Turističke organizacije Požarevac, priredili prijem u Gradskom zdanju učesnicima drugog Internacionalnog moto skupa iz Hrvatske i Slovenije koji se srdačno druže i svojim „ljutim mašinama“ obilaze znamenitosti Braničevskog okruga.

Sa prijema

Sa prijema

Dobrodošlicu im je poželeo gradonačelnik Miomir Ilić koji je govorio o vrednostima i atraktivnosti požarevačkog kraja kao i o monumentalnoj zgradi nekadašnjeg Okružnog zdanja u kome se nalaze.

Predsednik Moto kluba „Vatreni“ Vladimir Lovre podsetio je da su, nakon četiri godine, gosti iz Hrvatske i Slovenije ponovo posetili Požarevac.

-Prošlog puta su boravili 3 dana, a ovog puta ostaju 5 dana. To govori da mi kao grad i kao region imamo šta da ponudimo i pokažemo“, dodao je Lovre i pozvao današnje goste na LjKI, kako bi im bila predstavljena naša najveća turistička manifestacija. Tokom njihovog boravka, planirano je da posete naše brojne turističke znamenitosti“.

Pokret u obilazak Braničeva

Pokret u obilazak Braničeva

Gosti su se zahvalili na prijemu istakavši da ovaj njihov boravak realtivno kratko traje pa će ponovo posetiti Požarevac najverovatnije još u toku predstojećih Ljubičevskih konjičkih igara.

Stručni saradnik za turizam u Turističkoj organizaciji Požarevca, Isidora Pavlović Baldić  predstavila je motociklistima iz Slovenije i Hrvatske znamenitosti grada i okruga.

 

Podeli sa drugima: Facebook Twitter