Početak » Aktuelno
 

Balonijada u Požarevcu

Tradicionalnim puštanjem balona, mališani predškolskog uzrasta oprostili su se od vaspitača.

Nakon ovog čina usledio je bogat zabavni program koji su pripremili mališani iz svih vrtića sa teritorije Grada Požarevca. Na kraju programa za sve okupljene je pevala Leontina.

Decu, roditelje i vaspitače na samom početku “Balonijade” pozdravila je direktor PU “Ljubica Vrebalov”, Marija Bajić koja je rekla:

„Trudili smo se da u vas utkamo, pored znanja i pozitivnih emocija i one prave životne vrednosti, koje će vas odrediti kao ljude, da kada porastete postanete, pre svega, dobri ljudi. A zanimanja birajte sami“.

Ispred lokalne samouprave okupljene na gradskom trgu pozdravio je predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić:

Bojan Ilić

“Ponovo smo, evo, dobili najlepšu dekoraciju koju grad može poželeti, naše mališane koji odlaze iz vrtića i kucaju na školska vrata. Svaki ispraćaj, pored toga što donosi uzbuđenje i radost pred novim izazovima, svakako donosi i malo tuge zbog vremena koje je prošlo. A siguran sam, draga deco, da vam je super bilo u vrtiću i da ste mnogo toga naučili od svojih vaspitača. Neke od svojih drugara viđaćete od sada malo ređe a sa nekima ćete možda biti u istoj školi pa i odeljenju. Želim vam sreću u školskim klupama ali vas molim još jedno. Nemojte nikada zaboraviti prve pesmice koju ste naučili i recitovali pred drugarima zajedno sa svojim vaspitačima. Sa njima ste možda prvi put išli kroz grad u koloni po dvoje na putu na neku pozorišnu predstavu ili priredbu i to takođe nikada nemojte zaboraviti. Nemojte zaboraviti i to kada su vam vaspitači objašnjavali zašto je važno deliti igračke sa drugarima i sakupljati ih posle igre. I mi odrasli trudimo se da sve to ne zaboravimo i zato je gradu Požarevcu važno da svi mališani, bilo u vrtićima ili u školama imaju super sobe, super učionice, lepe zgrade i najbolje knjige i igračke. Ne znam da li se slažete samnom, ali kada se malo bolje razmisli, sve ono što ste od vaspitačica i vaspitača naučili, napravilo je od vas veliku decu, a ne više tamo neke klince.”

Nakon obraćanja predsednika lokalnog parlamenta krenulo je odbrojavanje od 10 i puštanje balona u vazduh u bojama vrtića.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter