Почетак » Актуелно
 

Балонијада у Пожаревцу

Традиционалним пуштањем балона, малишани предшколског узраста опростили су се од васпитача.

Након овог чина уследио је богат забавни програм који су припремили малишани из свих вртића са територије Града Пожаревца. На крају програма за све окупљене је певала Леонтина.

Децу, родитеље и васпитаче на самом почетку “Балонијаде” поздравила је директор ПУ “Љубица Вребалов”, Марија Бајић која је рекла:

„Трудили смо се да у вас уткамо, поред знања и позитивних емоција и оне праве животне вредности, које ће вас одредити као људе, да када порастете постанете, пре свега, добри људи. А занимања бирајте сами“.

Испред локалне самоуправе окупљене на градском тргу поздравио је председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић:

Бојан Илић

“Поново смо, ево, добили најлепшу декорацију коју град може пожелети, наше малишане који одлазе из вртића и куцају на школска врата. Сваки испраћај, поред тога што доноси узбуђење и радост пред новим изазовима, свакако доноси и мало туге због времена које је прошло. А сигуран сам, драга децо, да вам је супер било у вртићу и да сте много тога научили од својих васпитача. Неке од својих другара виђаћете од сада мало ређе а са некима ћете можда бити у истој школи па и одељењу. Желим вам срећу у школским клупама али вас молим још једно. Немојте никада заборавити прве песмице коју сте научили и рецитовали пред другарима заједно са својим васпитачима. Са њима сте можда први пут ишли кроз град у колони по двоје на путу на неку позоришну представу или приредбу и то такође никада немојте заборавити. Немојте заборавити и то када су вам васпитачи објашњавали зашто је важно делити играчке са другарима и сакупљати их после игре. И ми одрасли трудимо се да све то не заборавимо и зато је граду Пожаревцу важно да сви малишани, било у вртићима или у школама имају супер собе, супер учионице, лепе зграде и најбоље књиге и играчке. Не знам да ли се слажете самном, али када се мало боље размисли, све оно што сте од васпитачица и васпитача научили, направило је од вас велику децу, а не више тамо неке клинце.”

Након обраћања председника локалног парламента кренуло је одбројавање од 10 и пуштање балона у ваздух у бојама вртића.

Подели са другима: Facebook Twitter