Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Bane Spasović: Pohvale stižu sa svih strana

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović izuzetno je zadovoljan rezultatima nedavno održanih 53. Ljubičevskih konjičkih igara, utisak je koji se stiče nakon konferencije za medije održane u Trofejnoj sali Ergele „Ljubičevo“.

Bane Spasović, koji je ujedno i  predsednik Organizacionog odbora nedavnih „Ljubičevskih konjičkih igara”, zahvalio je svima koji su dali svoj doprinos u pripremi i realizaciji ove manifestacije.

On je još naveo da će finansijski izveštaj biti završen tokom oktobra, kada pristignu sve uplate donatora. Prema njegovom mišljenju, iako nije bilo dovoljno dugog perioda za pripreme, svi segmenti organizacije funkcionisali su izuzetno, što je rezultiralo utiskom posetilaca da smo ove godine prisustvovali jednim od najbolje organizovanih Igara. Težinu ovom utisku daju i najstariji Požarevljani koji pamte većinu defilea i trka, a dali su ovakve ocene kao i predstavnici ambasada i Kabineta Predsednika Republike Srbije.

bane_1

Gradonačelnik je posebno pohvalio direktorku Turističke organizacije grada Požarevca, Jelenu Vukazić i njene saradnike, koji su na svojim plećima podneli veliki teret organizacije. Takođe, u gradonačelnikovoj pohvali našli su se i njegova savetnica Svetlana Milutinović koja je bila zadužena za dekor grada, Ergele i Hipodroma, direktor Mirko Stojanović i zaposleni u Javnom preduzeću „Ljubičevo“, voditelji programa, učesnici defilea i svi koji su na bilo koji način učestvovali u nekom od segmenata 53. Ljubičevskih konjičkih igara. Spasović je posebno istakao da ne želi da se pomisli da su radovi na infrastrukturi izvođeni izključivo zbog manifestacije, navodeći kao primer baš Ljubičevo.

– Zahvaljujem menadžmentu i zaposlenima koji su nas „istrpeli” dok smo uređivali Ergelu, u kojoj je završena trim staza za posetioce, a u planu je i gradnja lavirinta i postavljanje dečjeg mobilijara, kao i dalje uređenje Hipodroma, i postavljanje niza sadržaja koji će imati za cilj da na ova dva mesta dovedu što više posetilaca mimo LjKI. – rekao je Spasović i dodao da je na defileu bilo desetak hiljada ljudi, dok je koncert Bijelog dugmeta pratilo oko 20.000 posetilaca. Pošto je bilo evidentno da je poseta daleko premašila kapacitet sedenja, tribine Hipodroma biće proširene kako bi u Igrama narednih godina moglo da uživa još više posetilaca.

Govoreći o Simfonijskom orkestru „Gvardia”, Spasović je istakao zadovoljstvo njihovim nastupom i naveo da ih je već „uposlio”. Naime, tokom samog koncerta, gosti iz pokrajinske Vlade Vojvodine uputili su poziv da Požarevljani gostuju u Novosadskoj sinagogi, a kada je reč o narednom nastupu „Gvardie“ pred Požarevljanima, gradonačelnik je ostao tajanstven navodeći da želi da to ostane iznenađenje.

– Naredne Ljubičevske konjičke igre planiraćemo godinu dana i već početkom sledeće godine znaćemo ko učestvuje na trkama, ko u pratećem programu, ko u muzičkom i koliki je fond za nagrade, rekao je Spasović.

 

Podeli sa drugima: Facebook Twitter