Почетак » Актуелно » О Граду
 

Без деце погинуле у саобраћају

Без деце страдале у саобраћају и упола смањен број повређених малишана јесте најзначајнији циљ Агенције за безбедност саобраћаја до 2020. године, речено је на састанку у Пожаревцу. Наиме, Агенције за безбедност саобраћаја наставља активности на повећању безбедности, а према речима представника Агенције, Душана Пешића, препознати су улога и значај локалних самоуправа у овом домену па је, у складу с тим, своје активности усмерила ка заједничким циљевима, односно смањивању броја погинулих и повређених лица.

Са састанка о безбедности саобраћаја

Са састанка о безбедности саобраћаја

 

Национална стратегија безбедности у саобраћају тренутно чека на скупштинско усвајање предстојећих месеци а одређене законске процедуре су завршене. Како објашњава Пешић, на данашњој седници у Пожаревцу, циљеви који су дефинисани новом стратегијом нису нимало наивни, стручно су одмерени, као и да ће у сваком смислу Агенција тежити ка њиховом остварењу.

-Један од најзначајнијих циљева јесте да до 2020. године имамо нула погинуле деце и 50 одсто мање повређене. Да ли је то достижно? Јесте, 2001. године било је 49 погинуле деце, а прошле године 10, што је за 80 процената смањен број, истакао је Душан Пешић из Агенције за безбедност саобраћаја.

saobracaj_mala_slika

Миомир Илић, градоначелник Пожаревца, напоменуо је да град има јасну стратегију, као и да су из буџета издвојена адекватна средства која ће се користити за побољшавање услова у саобраћају, поготово око саобраћајница у близини школских установа. Четири пожаревачке школе спровеле су  едукацију ученика о безбедности у саобраћају.

Related Images:

Подели са другима: Facebook Twitter