Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Bez dece poginule u saobraćaju

Bez dece stradale u saobraćaju i upola smanjen broj povređenih mališana jeste najznačajniji cilj Agencije za bezbednost saobraćaja do 2020. godine, rečeno je na sastanku u Požarevcu. Naime, Agencije za bezbednost saobraćaja nastavlja aktivnosti na povećanju bezbednosti, a prema rečima predstavnika Agencije, Dušana Pešića, prepoznati su uloga i značaj lokalnih samouprava u ovom domenu pa je, u skladu s tim, svoje aktivnosti usmerila ka zajedničkim ciljevima, odnosno smanjivanju broja poginulih i povređenih lica.

Sa sastanka o bezbednosti saobraćaja

Sa sastanka o bezbednosti saobraćaja

 

Nacionalna strategija bezbednosti u saobraćaju trenutno čeka na skupštinsko usvajanje predstojećih meseci a određene zakonske procedure su završene. Kako objašnjava Pešić, na današnjoj sednici u Požarevcu, ciljevi koji su definisani novom strategijom nisu nimalo naivni, stručno su odmereni, kao i da će u svakom smislu Agencija težiti ka njihovom ostvarenju.

-Jedan od najznačajnijih ciljeva jeste da do 2020. godine imamo nula poginule dece i 50 odsto manje povređene. Da li je to dostižno? Jeste, 2001. godine bilo je 49 poginule dece, a prošle godine 10, što je za 80 procenata smanjen broj, istakao je Dušan Pešić iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

saobracaj_mala_slika

Miomir Ilić, gradonačelnik Požarevca, napomenuo je da grad ima jasnu strategiju, kao i da su iz budžeta izdvojena adekvatna sredstva koja će se koristiti za poboljšavanje uslova u saobraćaju, pogotovo oko saobraćajnica u blizini školskih ustanova. Četiri požarevačke škole sprovele su  edukaciju učenika o bezbednosti u saobraćaju.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter