Почетак » Актуелно » О Граду
 

Бициклистичка „Трка кроз Србију“ креће из Пожаревца 13. септембра

Поводом одржавања 62. бициклистичке „Трке кроз Србију“, одржана је конференција за медије на којој је представљена сатница трке која креће из Пожаревца.

Овом приликом градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је истакао да му је драго што наш град полако постаје један од обележја и свакако синонима, када се помиње  тако реномиран спортски догађај, какав је “Трка кроз Србију”:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

“Пожаревац је да подсетим, дуги низ година био домаћин учесницима каравана „Трке кроз Србију“, а проглашени смо и домаћином деценије. Прошлогодишњи церемонијал свечаног отварања Трке и сам старт 61. међународне бициклистичке „Трке Кроз Србију“ је нешто што су бициклисти из 20 земаља са свих континената памтити целога живота баш као и становници Пожаревца који су испратили учеснике. Ове године  ће се такмичити 27 екипа из читавог света.“

Павловић је још додао да град доста улаже у спорт и спортску инфраструктуру што је резултирало и добрим резултатима самих спортиста. Оваквим догађајима се трудимо да популаризујемо бициклистички спорт у нашем граду.

Радомир Павловић – председник Бициклистичког савеза Србије

Радомир Павловић председник Бициклистичког савеза Србије изјавио је овом приликом да ће градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић бити председник Организационог одбора овогодишње „Трке кроз Србију“.

Председник БСС се захвалио Граду Пожаревцу и градоначелнику на гостопримству и доброј организацији свих ових година.

Радомир Павловић је представио распоред трке:

„Првог дана возимо до Мионице где се завршава прва етапа. Од Мионице иде се до Чачка, а након тога до Пријепоља и манастира Милешева, а одатле на завршну етапу до Чачка где је крај трке”.

Етапе трке су дуге од 140 до 160 километара, а укупан фонд овогодишњих награда је 3.500 евра.