Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Dan planete na Čačalici

Dan planete zemlje obeležen je u Požarevcu na brdu Čačalici. Cilj manifestacije organizovanih tim povodom bio je podizanje nivoa ekološke svesti, edukovanje i motivisanje građana da se aktivno uključe u borbu za očuvanje planete. Učesnici akcije bili su Ekološko društvo Požarevca, Požarevačka gimnazija i Udruženje ljubitelja Čačalice.

– Sedamdesete godine dvadesetog veka u Americi je pokrenuta velika kampanja zaštite životne sredine i okoline. Ujedinjene nacije su tek 2009. godine ustanovile 22. april kao praznik. Činjenica je da je naša planeta ugrožena, da sami sebe i svoja pokolenja, ugrožavamo. Imajući to u vidu moramo se udružiti i kao danas, glasno reći svima da neželimo da živimo na planeti koja je zagađena, da pokažemo da smo rešeni da sačuvamo našu planetu, naše zdravlje…

-Samo sa zdravom nacijom možemo da idemo napred i da prevazilazimo nedaće, rekao je obračajući se učesnicima manifestacije gradonačelnik Miodrag Milosavljević.

Predsednik gradskog Štaba za sistematsko uništavanje ambrozije Dejan Rakić, u okviru ove manifestacije organizovao je akciju edukativnog karaktera.

Građani su bili u prilici da dobiju sve potrebne informacije vezano za štetnost ambrozije i njeno uništavanje. Takođe, učesnicima akcije podeljene su majce i flajeri. Članovi Ekološkog društva Požarevac i učenici Požarevačke gimnazije, povodom 150 godina ove obrazovne ustanove, na Dan planete zemlje, zasadili su na Čačalici nove sadnice.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter