Početak » Aktuelno » O Gradu
 

„DDOR Olimpijska staza“ otvara sezonu u Požarevcu

Požarevac je bio domaćin prve ovogodišnje „DDOR olimpijske staze“ koju je Olimpijski komitet Srbije organizovao u saradnji sa kompanijom DDOR osiguranje i uz podršku Grada Požarevca. Iako nije olimpijska godina, ovo takmičenje koje je imalo za cilj promociju olimpijskih vrednosti. Nakon trosatnog takmičenja, najuspešnijim takmičarima su uručene nagrade, a DDOR osiguranje je predalo donaciju u vidu sportskih rekvizita Osnovnoj školi Sveti Vladika Nikolaj iz Bradarca i Politehničkoj školi.

Glavni cilj “DDOR Olimpijska staze” jeste da promoviše vrednosti olimpijskog pokreta i da kroz interaktivnu fizičku aktivnost edukuje sve učesnike o istoriji Olimpijskih igara.

Ispred Grada Požarevca obratio se gradonačelnik Saša Pavlović koji je istakao da Požarevac već dugi niz godina ima izuzetnu saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije, koji je rezultirao i posetom predsednika Božidara Maljkovića u više navrata. Pavlović je još dodao da grad dosta ulaže u poboljšanje sportske infrastrukture, a jedna od stavki kojom se na tom polju ponosimo je i Atletski stadion koji ćemo uskoro završiti.

Događaju je prisustvovao olimpijac Velimir Stjepanović, plivač i član Olimpijskog tima Srbije.

Velimir Stjepanović se obratio prisutnima, zahvalio se na učestvovanju u „DDOR Olimpijskoj stazi“ i na podršci Olimpijskom timu Srbije koji se osetio do Tokija što je dovelo i do najboljeg uspeha naših sportista na Igrama do sada.

Menadžer Kancelarije DDOR osiguranja u Požarevcu, gospodin Dragan Mikić, dodelio je nagrade najboljim ekipama koje su učestvovale u „DDOR Olimpijskoj stazi“ i zahvalio se svim učesnicima.

“Vrednosti kompanije DDOR osiguranje su gotovo istovetne olimpijskim i zato je veliko je zadovoljstvo biti u prilici da se podele nagrade za fer plej, srčanost, izuzetno znanje i vrhunsku fizičku spremnost. Ponosan sam, kao predstavnik kompanije lidera u osiguranju i partnera Olimpijskog komiteta što je i Požarevac bio domaćin ovakvom događaju – istakao je gospodin Mikić.“

Učesnici su se takmičili u znanju o Olimpijskim igrama na pet stanica – Stokholm 1912, Peking 2008, London 2012, Rio de Žaneiro 2016. i Tokio 2020.

Učešćem, takmičari su bili u prilici da nauče više o istoriji Olimpijskih igara, uspesima naših Olimpijaca i da se kroz promociju fizičke aktivnosti uključe u sportske aktivnosti koje će ih možda jednog dana odvesti i na Olimpijske igre.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter