Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Delegacija Požarevca na proslavi Dana Afrike

U Muzeju afričke umetnosti priređen je prijem povodom Dana Afrike a ovom skupu su prisustvovale brojne ličnosti iz političkog i javnog života kao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a među zvanicama je bila i delegacija Požarevca predvođena novoizabranim  predsednik Skupštine Požarevca Bojanom Ilićem, izveštava lokalni Hit radio.

Ovaj dan proslavlja se 25. maja širom sveta kao sećanje na datum kada je osnovana Organizacija afričkog jedinstva. U Muzeju afričke umetnosti u Beogradu tim povodom priređen je prijem u organizaciji Ambasada afričkih država.

Pored brojnih ličnosti iz sveta politike i javnog života, ovom skupu su, kao predstavnici grada Požarevca prisustvovali: novoizabrani predsednik Skupštine grada Bojan Ilić, Marko Savić poćnik gradonačelnika za kapitalne investicije i ekonomski razvoj, Jelena Vukazić direktorka Turističke organizacije, Ivan Jović član Gradskog veća, Mirko Stojanović direktor ergele „Ljubičevo“ i Zlatan Kostić predsednik komisije za sport.

Delegacija Požarevca sa predsednikom Srbije

Delegacija Požarevca sa predsednikom Srbije

Inače, ovo je jedna od prvih aktivnosti novog predsednika Skupštine, koji je požarevačku delegaciju predvodio u ime gradonačelnika, Baneta Spasovića.

Bojan Ilić je ovom prilikom imao mugućnosti da razgovara sa predsednikom RS Tomislavom Nikolićem, koji će biti pokrovitelj ovogodišnjih Ljubičevskih konjičkih igara.

Takođe, Ilić je razgovarao sa ambasadorima Japana, Južne Koreje, Alžira, Indonezije, sa kojima je Požarevac od ranije uspostavio prijateljske odnose.

Inače, Dan Afrike, 25. maj, proslavlja se širom sveta kao sećanje na datum kada je 1963. godine u Adis Abebi – Etiopiji osnovana Organizacija afričkog jedinstva, čija je naslednica Afrička unija. Osnova proslave Međunarodnog dana Afrike jeste upoznati javnost sa različitim aspektima Afričke kulture. Kroz upoznavanje daleke kulture u svim građanima razvija osećaj tolerancije, te na taj način bori protiv rasne i etničke diskriminacije.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter