Почетак » Актуелно » О Граду
 

Делегација Пожаревца на прослави Дана Африке

У Музеју афричке уметности приређен је пријем поводом Дана Африке а овом скупу су присуствовале бројне личности из политичког и јавног живота као и председник Србије Томислав Николић, а међу званицама је била и делегација Пожаревца предвођена новоизабраним  председник Скупштине Пожаревца Бојаном Илићем, извештава локални Хит радио.

Овај дан прославља се 25. маја широм света као сећање на датум када је основана Организација афричког јединства. У Музеју афричке уметности у Београду тим поводом приређен је пријем у организацији Амбасада афричких држава.

Поред бројних личности из света политике и јавног живота, овом скупу су, као представници града Пожаревца присуствовали: новоизабрани председник Скупштине града Бојан Илић, Марко Савић поћник градоначелника за капиталне инвестиције и економски развој, Јелена Вуказић директорка Туристичке организације, Иван Јовић члан Градског већа, Мирко Стојановић директор ергеле „Љубичево“ и Златан Костић председник комисије за спорт.

Делегација Пожаревца са председником Србије

Делегација Пожаревца са председником Србије

Иначе, ово је једна од првих активности новог председника Скупштине, који је пожаревачку делегацију предводио у име градоначелника, Банета Спасовића.

Бојан Илић је овом приликом имао мугућности да разговара са председником РС Томиславом Николићем, који ће бити покровитељ овогодишњих Љубичевских коњичких игара.

Такође, Илић је разговарао са амбасадорима Јапана, Јужне Кореје, Алжира, Индонезије, са којима је Пожаревац од раније успоставио пријатељске односе.

Иначе, Дан Африке, 25. мај, прославља се широм света као сећање на датум када је 1963. године у Адис Абеби – Етиопији основана Организација афричког јединства, чија је наследница Афричка унија. Основа прославе Међународног дана Африке јесте упознати јавност са различитим аспектима Афричке културе. Кроз упознавање далеке културе у свим грађанима развија осећај толеранције, те на тај начин бори против расне и етничке дискриминације.

Подели са другима: Facebook Twitter