Почетак » Актуелно » О Граду
 

Дирекција за изградњу града Пожаревца је званично престала да постоји

30.новембра извршена је предаја књиговодствене ванбиласне активе, са Дирекције за изградњу града Пожаревца на град Пожаревац, Дирекција је званично престала да постоји.

direkcija_1

Пре овог чина Скупштина града је на прошлој седници која је одржана 22.новембра донела одлуку о престанку рада,постојања и брисања из регистра ЈП Дирекција за изградњу града Пожаревца, пре тога градско веће је донело неколико закључака о статусу овог сада већ бившег Јавног предузећа. Формиран је радни тим за контролу спровођења поступка статусне промене ЈП Дирекција за изградњу. Тим има 12 чланова који чине помоћници градоначелника, начелница градске управе, начелници одељења градске управе и чланова градског већа. Такође формиран је радни тим за контролу валидности документације Дирекције.

direkcija_2
Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић рекао је приликом примопредаје документације да је, преузета ванбиласна актива Дирекције која обухвата све капиталне инвестиције од оснивања дирекције 1995.године па до 2015.године, као и инвестиције које су окончане до 30.новембра 2016.године.
Комисија је у записнику констатовала да је фактички преузела ванбиласну евиденцију Дирекције, у вредности од 2 968 346 000 динара. Тим који је формиран за проверу исправности документације ће у наредном периоду преконтролисати те документе, и утврдити да ли постоји валидна документација потребна за укњижбу у Јавне евиденције до 2012.године. Државни ревизор је наложио још 2012. Дирекцији и граду Пожаревцу да све капиталне инвестиције које је реализовала Дирекција да се пренесу на оснивача-Град Пожаревац, стим да државна ревизија је поновила тај налог у јулу ове године.

direkcija_3
Захтев ревизора је спроведен у дело јучерашњим даном и на тај начин стављено до знања да град Пожаревац поштује одлуке државних органа и прописе Републике Србије.
Наредних месеци пред градским руководством је велики посао када је у питању контрола документације и о свим предузетим радњама биће обавештени надлежни органи. Сва овлашћења, обавезе и права Дирекције од данас (1.децембра) су прешле на град Пожаревац.

Подели са другима: Facebook Twitter