Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Đaci prvaci na prijemu kod gradonačelnika

 „Želimo čistiji grad, dečiji park pun cveća, akvapark…“

Prema višegodišnjoj tradiciji, gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić, sa saradniciama, primio je u svečanoj sali Gradskog zdanja đake prvake koji su mu predali knjižicu punu dečjih želja. U okviru programa obeležavanja Dana oslobođenja Požarevca, tradicionalno je organizovan prijem đaka prvaka u svečanim salonima Gradskog zadanja. Gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić pozdravio je mališane i poželeo im puno uspeha u najlepšem životnom dobu u koje su 1. septembra zakoračili, a to je bez sumnje školsko doba.

zajednička fotografija za uspomenu

zajednička fotografija za uspomenu

Dok su neki učenici za gradonačelnika pripremili recitacije i pesme, učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ pripremili su povelju želja koje smatraju da on može i treba da ispuni.

„Želimo čistiji grad, dečiji park pun cveća, bezbedne penjalice i travnatu podlogu u školskom dvorištu, poljske učionice na Čačalici i akvapark!“, kažu požarevački mališani i to nije sve – ostatak željica nalazi se u kutiji želja koju su predali gradonačelniku i njegovim saradnicima.

Sva deca uglavnom imaju iste želje, a nažalost, njihovo ostvarenje ide sporo. Mališanima ostaje nada da će barem deo onoga što su poželeli biti urađeno – barem čistiji grad i dečiji park pun cveća.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter