Почетак » Актуелно » О Граду
 

Додељена је Повеља културе најзаслужнијим појединицима и установама

Културно-просветна заједница Пожаревца, доделила је Повеље културе најзаслужнијим појединицима и установама који су текуће године највише допринели афирмацији културе града. Културно-просветна заједница постоји већ пола века. Данас њу чини удружење људи, који својим несебичним волонтерским залагањем за културу, нарочито радећи са младима, дају значајан допринос.

zivka_1

“Добар је пут којим обележавамо завршетак Новембарских дана културе доделом Повеља културе. О сваком кораку у том правцу обавештавали заинтересоване кроз јавне огласе у медијима и позиве, да сваки наш партнер – сарадник, па и грађани појединачно могу предложити кандидате за ову вредну награду, али исто тако предложити угледне посленике културе за чланове жирија за доделу награде. Потрудили смо се да уз ове дивне плакете, које су рад академског сликара Мирослава Арсића у реализацији ликовног уметника Павла Миладиновића, дајемо и новчану награду у вредности од 10 хиљада динара за појединце. Средства су, највећим делом, добијена кроз конкурс од Града Пожаревца али и од донација”, рекао је између осталог председник Културно просветне заједнице професор Зоран Марић.

Награђене и све присутне госте на данашњем пријему поздравио је председник Скупштине града Бојан Илић који је рекао, да је култура један од најбитнијих сегмената нашег друштва, да је морамо чувати и неговати, што локална самоуправа свакако и чини.

zivka_3

Председништво Културно-просветне заједнице Града Пожаревца донело је одлуку да Повељу културе додели: Марти Благојевић, професору соло певања, Дејану Милошевићу, глумцу аматеру, Владици Винкићу, медијском раднику, Маргарети Секуловић, директору ОШ “Свети Сава” Пожаревац, КУД-у “Света Петка” из Петке и Политехничкој школи Пожаревац.

У част награђених приређен је уметнички програм Марте Багојевић и Љубице Миладиновић уз клавирску пратњу Војислава Перућице, а наступио је хор професора Музичке школе “Стеван Мокрањац” Пожаревац под руководством Данијеле Шошкић.

Подели са другима: Facebook Twitter