Почетак » Актуелно
 

Додељене награде Капетан Миша Анастасијевић

Заслужним појединцима и организацијама са територије Браничевског и Подунавског округа уручене су награде „Капетан Миша Анастасијевић“ у свечаној сали Градског здања. Та награда додељује се најуспешнијим појединцима, предузетницима и институцијама које су допринеле афирмацији привредног и друштвеног стваралаштва. Награде су уручили градоначелник Пожаревца Саша Павловић и директор Уније послодаваца за Браничевски и Подунавски округ Ненад Милановић.

Присутне је поздравио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић следећим речима:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

“Све ове године које су иза вас учиниле су да наградом која носи назив Капетана Мише Анастасијевића јавност буде упозната са изузетним људима и установама које изузетним опет чине успешни људи. Пожаревачка градска кућа у којој се данас сви налазимо, током постојања угостила је многе личности из свих домена рада. Можемо рећи да је током своје историје створила традицију да под својим кровом угошћује људе који су на неки начин задужили или ће тек задужити друштво. Данашњи дан, када смо домаћини доделе ове престижне награде, само је потврда истинитости тих речи. Свако од лауреата има посебан значај за Браничевски округ постигнутим, али можда још већи значај пружа као инспирација онима који се баве или ће се бавити делатностима из којих су они заслужили данашња признања. Пожаревац, као град, одувек је успевао да изнедри људе који су му касније у Србији, Европи али и читавом свету служили на част. Уверен сам да ће време пред нама показати да ће им се неко од данашњих добитника на том путу придружити.“

Признање „Капетан Миша Анастасијевић“ у Пожаревцу добили су: „HBIS GROUP Serbia“ из Смедерева, за изградњу и јачање просперитета, др Миодраг Степановић, директор ПД „ГЕОРАД“ Дрмно као најбољи менаџер у Браничеву и Подунављу, Ђорђије Бојатовић, директор „Минел Еним“ Смедерево, за развојну визију у региону, Наташа Крстић, заменица председника Скупштине града Пожаревца, за друштвену предузетност, Компанија „SMES“ – China Machinery Engineering Corporation, за квалитет и пословност, др Дејан Савић, регионални координатор ЕПС дистрибуције Крагујевац, за развојне пројекте и унапређење пословног амбијента, Драган Станковић, пекара „АС – Браћа Станковић“ Пожаревац, за квалитет производа и услуга, Драган Копчалић, сувласник хладњаче „COOLFOOD“ Голубац, за примену нових технологија и међународних стандарда, Фабрика уља „Дунавка“ Велико Градиште, као најбољи аграр у региону и „Еко Степ Пелет“ Петровац на Млави, као лидер одрживог развоја Браничевског округа. Признања су такође добили: „Европа Комерц“ Петровац на Млави, за разноврсност на тржишну позиционарност, „Маркет Паркет“ Пожаревац, за унапређење предузетничке културе, проф. др Иво Ђиновић, „Супернор“ Велика Плана, за најбољи позоришни бизнис, Одељење анестезиологије Опште болнице „Др Војислав Дулић“ Пожаревац, за професионалну и друштвену одговорност, др Марко Јоксимовић, ветеринарска амбуланта Пожаревац, за едукацију и висококвалитетне услуге, Саша Стевић, власник фирме „Стеком“ Смољинац, за хуманост и доброчинство, „Стари храст“ Забрђе, за традицију и искуство у пословању, Милош Петровић, члан Општинског већа за туризам Кучево, за развојне пројекте из туризма општине Кучево, Завод за јавно здравље Пожаревац, за бригу и квалитет здравствене заштите, протојереј Душан Ердељ, парохија „Свети Сава“ у Холандији, за очување православних корена и сарадњу матице и дијаспоре.

Подели са другима: Facebook Twitter