Početak » Aktuelno
 

Dodeljene Povelje kulture

Kulturno – prosvetna zajednica Grada Požarevca u saradnji sa lokalnom samoupravom danas je organizovala svečanu dodelu nagrade – Povelja kulture.

Dobitnici ovogodišnje Povelje kulture su Draško Grujić, prosvetni savetnik, Zoran Živković, glumac – amater, Ivan Jovanović, koreograf, Jelena Rakić, profesor muzičke kulture i Snežana Milošević, magistar ekonomije.

Nagrađene i sve prisutne goste na današnjem prijemu u Gradskom zdanju pozdravili su Danijela Žukovski, predsednik KPZ Grada Požarevca i Dejan Krstić, član Gradskog veća Grada Požarevca za Nevladine organizacije, kulturu i informisanje.

Kako je istakla Danijela Žukovski, predsednik KPZ Grada Požarevca, Kulturno prosvetna zajednica je značajan činilac društva našeg grada, ali i cele države, s obzirom da postoji na celoj njenoj teritoriji, mada na različite načine organizovana.

“Bez obzira na način organizacije njeno funkcionisanje, doprinosi razvoju, afirmaciji i podršci kulturnim aktivnostima i jačanju kulturnih vrednosti. Institucije kulture, obrazovanja, udruženja klubovi i pojedinci pregalačkim radom stvaraju kulturne vrednosti neprocenjive za razvoj jednog društva”. – istakla je Žukovski koja se još zahvalila lokalnoj samoupravi na velikoj podršci.

Dejan Krstić, član Gradskog veća Grada Požarevca za Nevladine organizacije, kulturu i informisanje je ovom prilikom istakao da su svi oni koji su učestvovali u Novembarskim danima kulture blago Požarevca i da su svima pokazali da je Požarevac grad kulture. Ove godine smo po prvi put projektima iz oblasti kulture, koje je grad finansirao, okupili ustanove iz oblasti kulture, obrazovne institucije, udruženja građana i pojedince. Cilj je da u toku čitave godine bude mnogo kulturnih dešavanja zato će Grad Požarevac i dalje podržavati ovakve projekte kako bi se kulturna ponuda grada izdigla na još viši nivo. Krstić smatra da je ove godine napravljen veliki korak u kome su ujedinili sve.

Kulturno-prosvetna zajednica postoji već pola veka. Danas nju čini udruženje ljudi, koji svojim nesebičnim volonterskim zalaganjem za kulturu, naročito radeći sa mladima, daju značajan doprinos.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter