Почетак » Актуелно
 

Додељене Повеље културе

Културно – просветна заједница Града Пожаревца у сарадњи са локалном самоуправом данас је организовала свечану доделу награде – Повеља културе.

Добитници овогодишње Повеље културе су Драшко Грујић, просветни саветник, Зоран Живковић, глумац – аматер, Иван Јовановић, кореограф, Јелена Ракић, професор музичке културе и Снежана Милошевић, магистар економије.

Награђене и све присутне госте на данашњем пријему у Градском здању поздравили су Данијела Жуковски, председник КПЗ Града Пожаревца и Дејан Крстић, члан Градског већа Града Пожаревца за Невладине организације, културу и информисање.

Како је истакла Данијела Жуковски, председник КПЗ Града Пожаревца, Културно просветна заједница је значајан чинилац друштва нашег града, али и целе државе, с обзиром да постоји на целој њеној територији, мада на различите начине организована.

“Без обзира на начин организације њено функционисање, доприноси развоју, афирмацији и подршци културним активностима и јачању културних вредности. Институције културе, образовања, удружења клубови и појединци прегалачким радом стварају културне вредности непроцењиве за развој једног друштва”. – истакла је Жуковски која се још захвалила локалној самоуправи на великој подршци.

Дејан Крстић, члан Градског већа Града Пожаревца за Невладине организације, културу и информисање је овом приликом истакао да су сви они који су учествовали у Новембарским данима културе благо Пожаревца и да су свима показали да је Пожаревац град културе. Ове године смо по први пут пројектима из области културе, које је град финансирао, окупили установе из области културе, образовне институције, удружења грађана и појединце. Циљ је да у току читаве године буде много културних дешавања зато ће Град Пожаревац и даље подржавати овакве пројекте како би се културна понуда града издигла на још виши ниво. Крстић сматра да је ове године направљен велики корак у коме су ујединили све.

Културно-просветна заједница постоји већ пола века. Данас њу чини удружење људи, који својим несебичним волонтерским залагањем за културу, нарочито радећи са младима, дају значајан допринос.

Подели са другима: Facebook Twitter