Почетак » Актуелно » О Граду
 

Додељени  уговори корисницима средстава намењених за активне мере политике запошљавања по јавним позивима Националне службе запошљавања у 2022. години

Уговоре су данас у пожаревачком Градском здању доделили министарка за за рад, запошљавање, социјална и борачка питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић.

За Субвенцију послодавцима за запошљавање лица из категорије теже запошљивих додељено је 13 Уговора (за 13 послодаваца), који запошљавају 18 лица. За Стручну праксу је додељено 16 Уговора (за 15 послодаваца) за 16 лица. За субвенције послодавцима је 13 послодаваца (13 уговора) за 18 лица и то: из Града Пожаревца – 3 послодавца (3 уговора) за 6 лица; из општине Петровац на Млави – 8 послодаваца (8 уговора) за 8 лица, из општине Жагубица – 2 послодавца (2 уговора)  за 4 лица. За стручну праксу је 15 послодаваца (16 уговора) за 16 лица и то: из Града Пожаревца – 8 послодаваца (9 уговора) за 9 лица, из  општине Петровац на Млави – 4 послодавца (4 уговора) за 4 лица,  из општине Велико Градиште – 2 послодавца (2 уговора) за 2 лица,  из општине Жагубица – 1 послодавца (1уговор) за 1 лице.

Испред домаћина, Града Пожаревца присутне је поздравио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић који је рекао да  су послодавци који су, по слову овог уговора, добили људе који се за свој посао боре и желе да се на њему покажу у најбољем светлу и да га задрже:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

“То што ови незапослени долазе из категорије теже запошљивих, само значи да су мотивисанији. Уверен сам, да они, можда боље од осталих, разумеју колико је важно имати посао и да задовољство послодавца и запосленог мора бити обострано. Све супротно томе, резултираће пропасти тог посла, када и једни и други губе. Гарант том, фер и коректном односу биће Национална служба за запошљавање и ресорно министарство, а ако буде било потребе, свој допринос на том циљу пружиће и надлежне службе локалне самоуправе. Поред Уговора послодавцима за субвенције за запошљавање лица из категорије теже запошљивих, данас су пред нама и уговори за стручну праксу, којима се такође радујемо.“

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да је током ове године опредељено 6,5 милијарди динара за спровођење мера активне политике запошљавања:

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања – Дарија Кисић Тепавчевић

“Данас имамо прилику да видимо људе  који су добили шансу да започну своје послове, да започну са праксама. Када је у питању Браничевски округ, задовољна сам резултатима стопе незапослености која је у односу на претходне године снижена за 23,2 %. Уколико се посматра филијала Града Пожаревца, ту су још бољи резултати, јер у односу на исти период претходне године је смањена стопа незапослености 32,9 одсто, практично за трећину“.

Зоран Мартиновић – директор Националне службе за запошљавање

Зоран Мартиновић директор Националне службе за запошљавање је изјавио да је у овој години око 7200 лица укључено у  финансијске подстицаје Националне службе за запошљавање и до краја године ће сигурно прећи бројку од преко 20 хиљада. Он се захвалио послодавцима што су имали слуха и укључили се у овај програм који помаже рањивим категоријама на тржишту рада да лакше дођу до радног места. Такође је позвао све послодавце и локалне самоуправе за наставак партнерства на пољу запошљавања.

Подели са другима: Facebook Twitter