Почетак » Актуелно » О Граду
 

Додељени уговори о стипендирању студената

У пожаревачком Градском здању данас су додељени уговори о стипендијама студентима са територије Града Пожаревца.

Уговоре са студентима је потписао градоначелник Града Пожаревца Пожаревца Саша Павловић.

Из градског буџета је за ове намене издвојено 8.500.000,00 динара, за доделу 85 стипендија.  

Одлуком Градског Већа, након завршеног конкурса и по спроведеној конкурсној процедури, од укупног износа наведених средстава, одобрена су средства у укупном износу од 7.900.000,00 динара и додељује се 79 стипендија.

Сви потписници биће стипендирани из градског буџета појединачним месечним износом од 10.000,00 динара, у периоду од 1. октобар 2023. године па до краја јуна 2024. године, као и за месец септембар 2024. године.

Градоначелник је овом приликом истакао да је Пожаревцу од суштинског значаја да се они, као и њихове колеге, некада врате и своје знање искористе у свом граду:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

“Многе од студената који ће добити стипендије Града ће своја каријера одвести у светске престонице и научне центре да би могли да наставе свој развој. Свесни тога, а и чињенице да се тешко можемо такмичити са великим градовима, ипак чинимо све што можемо да створимо амбијент у који ће некада пожелети да се врате. Време у коме живимо, поред свих добрих ствари које са собом носи, често зна да превари младог човека да му усавршавање није неопходно. Неретко се и у јавности промовишу неке друге вредности, махом материјалне, до којих се долази на лак начин, без много труда и муке. Улагањем неколико додатних година вашег живота у високо образовање сврстаћете се у ред оних који мењају свет.Неки од вас са више, неки са можда мало мање успеха, остварићете своје циљеве да се бавите послом који сте сањали. И једни и други сте неопходни друштву и држави која се развија, а стипендије које добијате нека вам буду само подстрек и подсећање да сте нам подједнако важни.“

Наталија Лукић Марковић

Присутнима се обратила и некадашња корисница стипендије а сада запослена у Пожаревцу Наталија Лукић Марковић, она се захвалила локалној самоуправи на стипендији и напоменула је да јој је много значила током студирања.