Почетак » Актуелно » О Граду
 

Додељени уговори о субвенцији у опреми за 10 незапослених лица и 10 уговора о субвенцији у виду опреме за микро и мала предузећа

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић доделио је данас уговоре о субвенцији у опреми за 10 незпослених лица и 10 уговора о субвенцији у виду опреме за микро и мала предузећа.

Пројекат „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“ партнерски  су спровели Град Пожаревац, СКГО, Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ и Удружење Рома Браничевског округа из Пожаревца.

Градоначелник Павловић је овом приликом рекао да је овај  Пројекат почео 1. октобра 2019. године и трајаће до краја 2020. године, а вредност Пројекта је 150.000,00 евра:

“Главни циљ јесте стварање позитивног утицаја на локалну заједницу и ромско предузетништво кроз запошљавање Рома и Ромкиња, повратника на основу споразума о Реадмисији, особа са инвалидитетом, младих особа из руралних средина, особа изостављених са тржишта рада  и особа из социјално угрожених и рањивих група.

Потписани уговор је наставак добре сарадње које Град Пожаревац има са свим институцијама, домаћим и међународним организацијама које у свом фокусу имају унапређење положаја Рома, Ромкиња, повратника по споразуму о Реадмисији, младих, особа са инвалидитетом, самохраних родитеља и осталих тешко упошљивих група становништва. Град Пожаревац већ неколико година спроводи програме активног запошљавања за припаднике најугроженијих група што је довело до смањења незапослености. Имамо одличну сарадњу са Немачком организацијом за међународну сарадњу – ГИЗ са којом , могу слободно да кажем  имамо партнерске односе. Партнерски  односи  су резултат одличних резултата које Град Пожаревац има у области запошљавања социјално угрожених  група становништва.

Због свега горе наведеног, имам велико задовољство да доделим уговоре о субвенцији у опреми за 10 незпослених лица и 10 уговора о субвенцији у виду опреме за микро и мала предузећа.

Очекујемо да ће се у овим предузећима и предузетничким радњама, до краја ове године, запослити 40 особа у производном сектору и у сектору услуга. На овај начин за све наше суграђане стварамо шансу за бољи живот и рад и останак на овим просторима.“

Весна Видојевић из ГИЗ се захвалила локалној самоуправи на сарадњи и на спровођењу овог пројекта који је само један у низу који је спроведен у Пожаревцу. Александар Поповић из СКГО-а је рекао овом приликом да је у великој конкуренцији других локалних самоуправа Пожаревац имао одличан пројекат и да је зато изабран.

Подели са другима: Facebook Twitter