Početak » Aktuelno
 

Dodeljeno 120 auto sedišta za bebe

U Svečanim salonima gradskog zdanja danas su, predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić, član Gradskog veća Dalibor Miljković i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Požarevca Dragan Stanojević dodelili auto sedišta za bebe koje su rođene ove godine do kraja aprila.

Oko 120 roditelja je dobilo auto sedište za svoje prinove koje će koristiti u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju.

Za ove namene je izdvojeno u 2017. godini 3 miliona dinara i nabaviće se 700 auto sedišta za bebe, koliko se prosečno rodi na teritoriji Grada Požarevca.

Prisutne roditelje je pozdravio predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić sledećim rečima.

„Poštovani roditelji, Dozvolite mi najpre da Vam čestitam na prinovama, našim dragim najmlađim Požarevljanima. Lokalna samouprava, koja je pokrenula ovu akciju na umu je imala ne samo da rastereti vaše kućne budžete, već i da dvojako usmeri pažnju našeg društva na značaj bezbednosti u saobraćaju. Kada kažem dvojako, mislim na to da najpre shvatimo svi zajedno da prevoz dece u posebnim sedištima nije nikakav hir zakonodavca niti želja da se vozači kažnjavaju. Prevoz dece na ovaj način, dokazale su mnogobrojne studije, u mnogo slučajeva pravi razliku između bezbednosti i teških povreda najmlađih saputnika pri saobraćajnim nezgodama. Sa druge strane, uvek napominjemo, pa to činim i sada, da su ovih 700 sedišta koje ćemo ukupno podeliti ove godine, finansirana od kazni za saobraćajne prekršaje, ukupno 3 miliona dinara. Time nam je namera, da stavimo do znanja nesavesnim vozačima da njihova nemarnost, prikazana u novcu koji su zbog nje dali, nije mala.“

Ilić je ovom prilikom još jednom apelovao na vozače da budu oprezni prilikom vožnje zato što oni na taj način vode računa o svom ali i o tuđim životima.

Dragan Stanojević predsednik Saveta za bezbednost Grada Požarevca rekao je da je ovo četvrta podela auto sedišta za bebe i najavio je da će ih biti još uz apel da roditelji koriste auto sedišta onako kako je to propisano.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter