Почетак » Актуелно
 

Додељено 120 ауто седишта за бебе

У Свечаним салонима градског здања данас су, председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић, члан Градског већа Далибор Миљковић и председник Савета за безбедност саобраћаја Града Пожаревца Драган Станојевић доделили ауто седишта за бебе које су рођене ове године до краја априла.

Око 120 родитеља је добило ауто седиште за своје принове које ће користити у циљу повећања безбедности у саобраћају.

За ове намене је издвојено у 2017. години 3 милиона динара и набавиће се 700 ауто седишта за бебе, колико се просечно роди на територији Града Пожаревца.

Присутне родитеље је поздравио председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић следећим речима.

„Поштовани родитељи, Дозволите ми најпре да Вам честитам на приновама, нашим драгим најмлађим Пожаревљанима. Локална самоуправа, која је покренула ову акцију на уму је имала не само да растерети ваше кућне буџете, већ и да двојако усмери пажњу нашег друштва на значај безбедности у саобраћају. Када кажем двојако, мислим на то да најпре схватимо сви заједно да превоз деце у посебним седиштима није никакав хир законодавца нити жеља да се возачи кажњавају. Превоз деце на овај начин, доказале су многобројне студије, у много случајева прави разлику између безбедности и тешких повреда најмлађих сапутника при саобраћајним незгодама. Са друге стране, увек напомињемо, па то чиним и сада, да су ових 700 седишта које ћемо укупно поделити ове године, финансирана од казни за саобраћајне прекршаје, укупно 3 милиона динара. Тиме нам је намера, да ставимо до знања несавесним возачима да њихова немарност, приказана у новцу који су због ње дали, није мала.“

Илић је овом приликом још једном апеловао на возаче да буду опрезни приликом вожње зато што они на тај начин воде рачуна о свом али и о туђим животима.

Драган Станојевић председник Савета за безбедност Града Пожаревца рекао је да је ово четврта подела ауто седишта за бебе и најавио је да ће их бити још уз апел да родитељи користе ауто седишта онако како је то прописано.

Подели са другима: Facebook Twitter