Почетак » Актуелно » О Граду
 

Донација фолклорцима из ТрстаDonation to folklore from Trieste

Град Пожаревац поклониће два комплета народних ношњи фолклорној секцији Удружења „Вук Караџић“ у Трсту кога чине, углавном, људи из овога краја. Градоначелник Миодраг Милосављевић каже да је свима циљ покретање привредне сарадње али да је важно радити и на очувању и унапређењу културе и традиције. Милосављевић каже да град ради на индустријској зони и како очекује да ће ускоро бити у могућности да онима који желе да се врате и инвестирају понуди могућност покретање посла у Пожаревцу.

– Када буду хтели да се врате у своје родно место, да им омогућимо да овде покрену неки посао. Будућа индустријска зона је у завршној фази. Сада припремамо пројекте који ће бити готови за двадесетак дана.

Градоначелник је на пријему представника удружења из Трста рекао да ће комплети народних ношњи, за које је град издвојио 300.000 динара, бити израђени до краја априла.City Pozarevacgives two sets of costumes to folkloric association “Vuk Karadzic” from Trieste, which consists mainly of people from this region. The mayor Miodrag Milosavljevic said that the common goal of economic cooperation, but starting it is important to work on preserving and promoting the culture and traditions. Milosavljevic said that the city works on industrial area and he expects it will soon be able to those who want to return and invest offer the possibility of starting a business in Pozarevac.

 

– When they want to return to their birthplace, to enable them to start their business here. The future industrial zone is being finalized. Now we are preparing projects to be completed within twenty days. Mayor’s reception for representatives of associations of Trieste said the sets costumes, for which the city allocated 300,000 dinars, will be made ​​by the end of April.

Подели са другима: Facebook Twitter