Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Donacija folklorcima iz TrstaDonation to folklore from Trieste

Grad Požarevac pokloniće dva kompleta narodnih nošnji folklornoj sekciji Udruženja „Vuk Karadžić“ u Trstu koga čine, uglavnom, ljudi iz ovoga kraja. Gradonačelnik Miodrag Milosavljević kaže da je svima cilj pokretanje privredne saradnje ali da je važno raditi i na očuvanju i unapređenju kulture i tradicije. Milosavljević kaže da grad radi na industrijskoj zoni i kako očekuje da će uskoro biti u mogućnosti da onima koji žele da se vrate i investiraju ponudi mogućnost pokretanje posla u Požarevcu.

– Kada budu hteli da se vrate u svoje rodno mesto, da im omogućimo da ovde pokrenu neki posao. Buduća industrijska zona je u završnoj fazi. Sada pripremamo projekte koji će biti gotovi za dvadesetak dana.

Gradonačelnik je na prijemu predstavnika udruženja iz Trsta rekao da će kompleti narodnih nošnji, za koje je grad izdvojio 300.000 dinara, biti izrađeni do kraja aprila.City Pozarevacgives two sets of costumes to folkloric association “Vuk Karadzic” from Trieste, which consists mainly of people from this region. The mayor Miodrag Milosavljevic said that the common goal of economic cooperation, but starting it is important to work on preserving and promoting the culture and traditions. Milosavljevic said that the city works on industrial area and he expects it will soon be able to those who want to return and invest offer the possibility of starting a business in Pozarevac.

 

– When they want to return to their birthplace, to enable them to start their business here. The future industrial zone is being finalized. Now we are preparing projects to be completed within twenty days. Mayor’s reception for representatives of associations of Trieste said the sets costumes, for which the city allocated 300,000 dinars, will be made ​​by the end of April.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter