Почетак » Актуелно » Обавештења » О Граду » Сервисне информације
 

ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈЕ БАМБИ

Град Пожаревац је у време ванредног стања изазваног корона вирусом добио неколико донација од домаћих привредника, као што су грађани већ били обавештени пре неколико дана је уручена здравстена заштитна опрема за Дом здравља, Болницу и Завод за јавно здравље.

Акцији се прикључила и компанија Бамби , која је донирала 2 милиона динара са тим новцем је набављена опрема за Дом здравља, Болницу и Завод за јавно здравље. Ова компанија и Град Пожаревац годинама уназад имају одличну пословну сарадњу, која је резулитрала да Бамби остаје у Пожаревцу али да ће  отворити нове производне погоне и запослити још људи. Руководство ове фирме је одлучило да помогне граду у коме послују за време пандемије корона вируса, међутим Бамби је поред града направио договор о помоћи и са Владом Републике Србије.

Опрема која је набављена за Пожаревац, биће у току следеће недеље,  према одређеној спецификацији, подељена Дому здравља, Болници и Заводу за јавно здравље. Данас је већ уручено 50 скафандера Заводу за јавно здравље коме је то неопходно зато што узимају узорке и на терену. Још је обезбеђено у сарадњи са Бамбијем 52 хиљаде заштитних рукавица, 2 хиљде и 800 заштитних мантила, 10 хиљада хируршких каљача, 7 хиљада заштитних капа, 500 антибактеријских гелова, 500 заштитних наочара. Компанија Бамби је обећала још једну већу донацију у наредном периоду за здравстене установе Града Пожаревца.

Поред ове донације Бамби је определио и 1,5 тона својих производа које ће по већ устаљеном режиму делити градски волонтери.

Градоначелник Града Пожаревца и комаданст Штаба за ванредне ситуације Бане Спасовић се захваљује овој великој компанији која је имала слуха и на делу показала друштвену одговорност у овом тешком тренутку за читаву Србију али и свет.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ПОЖАРЕВЦА