Почетак » Актуелно » О Граду
 

Донаторско вече за Дом здравља Пожаревац

Акцији „Хитно – хитној“, која је покренута у децембру, прикључило се више јавних и приватних предузећа што је и био разлог да се организује донаторско веће на којој су се представници Дома здравља и града Пожаревца захвалили на прикупљеним средствима и позвали потенцијалне донаторе да се акција осавремењавања службе Хитне помоћи и Дечијег диспанзера настави.

Представници Дома здравља и Града Пожаревца изразили су задовољство прикупљеним средствима за модернизацију службе Хитне помоћи и Дечијег диспанзера у Пожаревцу. Новчани прилог и медицинску и другу опрему дало је више јавних и приватних предузеће.

– Ми смо протеклих неколико месеци већ активно радили на томе да оно што се може поправи и учини. Један Санитет је већ стигао, ми смо купили од апарата: један дефибрилатор, 2 ЕКГ апарата, 2 инхалатора, 2 инкубациона сета, део око торби које су потребне за лекаре и сестре који излазе на терен. У току су грађевински радови, који су почели данас, значи договорено је око видео надзора. Договорено који радови треба да почну паралелно са грађевинским који одмичу. Новина је да ће се снимати разговори и они долазни и позивни, па ћемо на тај начин да дигнемо и квалитет наших услуга из разлога да видимо и ко зове, из којих разлога и како наши лекари одговарају на позиве. Рампа ће се урадити, комплетан намештај који подразумева онај класични канцеларијски и медицински намештај тако да ће у суштини бити један нови простор или нова просторија у коме ће радити наши лекари. Ми смо ишли паралелно са овим послом око уређења Хитне помоћи. У току су радови на Дечијем диспанзеру и он је у некој сличној ситуацији био као и Хитна. Та два одељења смо дислоцирали, мада Дом здравља нема довољно простора, али смо се трудили да испоштујемо оне стандарде који су битни за наше пацијенте, да не мешамо здраве и болесне а поготово што су то деца, и створимо прихватљиве услове за све пацијенте, рекао је, поред осталог, Љубиша Јовановић, директор Дома здравља Пожаревац.

Приоритет ове акције био је осавремењава Хитне помоћи у Пожаревцу. Захваљујући средствима Привредног друштва „Термоелектране и копови Костолац“, ускоро би требало да се заврши модернизација Хитне помоћи у Костолцу, која ће прерасти у службу и бити оспособљена за деловање на терену до краја месеца како је и најављено биће отворена и модернизована служба Хитне помоћи у Пожаревцу.

– Ово донаторско веће подсећа на снежне ноћи. Подсећа на људе широкога срца и добрих намера према својим најмилијим суграђанима, да ћемо ускоро и у Костолцу отворити Хитну помоћ. Радови су у току и 30. априла отварамо Хитну помоћ са свом опремом и возилима у Пожаревцу. То је прва фаза, али прва фаза ће омогућити нашим грађанима једну савремену и модерну Хитну помоћ, с тим да ми нећемо стати са овом идејом, ми ћемо наставити даље осавремењавање наше Хитне помоћи јер желимо да она што је најбитније а то је ургентна медицина, оно што је најбитније када су секунде, минути у питању, будемо на лицу места из тог разлога смо и позвали начелника полиције, пошто су они који су први на лицу места. Ватрогасци, саобраћајни полицајци, криминалистичка полиција и Хитна помоћ, јер то је везана прича, то је директор болнице који треба логистички да помогне нашим пацијентима када се превезу са лице места у болницу. И та заједничка акција мора увек да буде на нивоу, казао је градоначелник Пожаревца Миодраг Милосављевић који се том приликом захвалио свима који су се до сада укључили у акцију и позвао потенцијалне донаторе да помогну у складу са могућностима.

На донаторској вечери је саопштено да су међу донаторима: ПД „ТЕ-КО Костолац“, „РИО“ Костолац, пожаревачка јавна предузећа „Комуналне службе“, „Водовод и канализација“ , „Топлификација“, „Апотекарска установа“, затим ПД „Георад“, Ветеринарски специјалистички институт, „Кодекс“, „Евротрговина“ Шапине, „Јовић градња“, СЗР „Горионик“ , „Маркет паркет“, „Сектор“ и „Дунав осигурање“.

Подели са другима: Facebook Twitter