Почетак » Актуелно » О Граду
 

Донаторско вече за Дом здравља

Донаторско вече одржано је у свечаној сали Градског здања а средства и конкретне донације које су прикупљене намењене су реализацији друге фазе обнове и модернизације Дома здравља. Уз помоћ до сада прикупљених донација започети су радови на реновирању зграде, обновљен је возни парк, набављена нова медицинска опрема, намештај и униформе, а уводи се и систем видео надзора.

Представници Дома здравља и Града Пожаревца изразили су задовољство прикупљеним донацијама. Новчане прилоге, медицинску и другу опрему дало је 14 предузећа из јавног и приватног сектора. Конкретан износ и прикупљених средстава требало би да буде саопштен накнадно.

Директор Дома здравља Љубиша Јовановић каже да је од почетка године набављено једно ново санитетско возило, дефибрилатор, по два ЕКГ апарата, инхалатора и инкубациона сета и комплети опреме за лекаре на терену. У току су радови на модернизацији просторија Дечјег диспанзера и Службе хитне помоћи. У новој хитној помоћи разговори ће се снимати, открио је Јовановић.

– Биће снимани долазни позиви и на тај начин ћемо подићи квалитет наших услугу. Видећемо ко зове, из којих разлога и како наши лекари одговарају на позив. Набавиће се комплетан канцеларијски и медицински намештај, тако да ће то бити потпуно нов простор у којем ће радити наши лекари“, рекао је он. Друга фаза модернизације подразумева формирање и опремање станица хитне помоћи које су у саставу Дома здравља.

Од децембра, када је покренута акција, приоритет је био осавремењавање ове службе. Пре свих, захваљујући средствима ТЕ КО Костолац ускоро би требало би да се заврши модернизација хитне помоћи у Костолцу која ће прерасти у службу оспособљену за деловање на терену. До краја месеца биће отворена и модернизована служба у Пожаревцу.

Градоначелник Пожаревца Миодраг Милосављевић итиче да се на томе неће стати и да је крајњи циљ одговорна и ефикасна ургентна медицина у склопу обједињене хитне службе.

-Наставићемо даље осавремењавање наше хитне помоћи. Када су угрожени животи и секунди су у питању, желимо да будемо на лицу места. Овде су и начелник полиције и директор болнице јер та заједничка акција свих служби, полиције, ватрогасаца-спасилаца, хитне помоћи и болнице увек мора да буде на нивоу“, рекао је он.

Милосављевић  је захвалио свима који су се до сада прикључили акцији и позвао потенцијалне донаторе да помогну у складу са могућностима.

Подели са другима: Facebook Twitter