Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Donatorsko veče za Dom zdravlja

Donatorsko veče održano je u svečanoj sali Gradskog zdanja a sredstva i konkretne donacije koje su prikupljene namenjene su realizaciji druge faze obnove i modernizacije Doma zdravlja. Uz pomoć do sada prikupljenih donacija započeti su radovi na renoviranju zgrade, obnovljen je vozni park, nabavljena nova medicinska oprema, nameštaj i uniforme, a uvodi se i sistem video nadzora.

Predstavnici Doma zdravlja i Grada Požarevca izrazili su zadovoljstvo prikupljenim donacijama. Novčane priloge, medicinsku i drugu opremu dalo je 14 preduzeća iz javnog i privatnog sektora. Konkretan iznos i prikupljenih sredstava trebalo bi da bude saopšten naknadno.

Direktor Doma zdravlja Ljubiša Jovanović kaže da je od početka godine nabavljeno jedno novo sanitetsko vozilo, defibrilator, po dva EKG aparata, inhalatora i inkubaciona seta i kompleti opreme za lekare na terenu. U toku su radovi na modernizaciji prostorija Dečjeg dispanzera i Službe hitne pomoći. U novoj hitnoj pomoći razgovori će se snimati, otkrio je Jovanović.

– Biće snimani dolazni pozivi i na taj način ćemo podići kvalitet naših uslugu. Videćemo ko zove, iz kojih razloga i kako naši lekari odgovaraju na poziv. Nabaviće se kompletan kancelarijski i medicinski nameštaj, tako da će to biti potpuno nov prostor u kojem će raditi naši lekari“, rekao je on. Druga faza modernizacije podrazumeva formiranje i opremanje stanica hitne pomoći koje su u sastavu Doma zdravlja.

Od decembra, kada je pokrenuta akcija, prioritet je bio osavremenjavanje ove službe. Pre svih, zahvaljujući sredstvima TE KO Kostolac uskoro bi trebalo bi da se završi modernizacija hitne pomoći u Kostolcu koja će prerasti u službu osposobljenu za delovanje na terenu. Do kraja meseca biće otvorena i modernizovana služba u Požarevcu.

Gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević itiče da se na tome neće stati i da je krajnji cilj odgovorna i efikasna urgentna medicina u sklopu objedinjene hitne službe.

-Nastavićemo dalje osavremenjavanje naše hitne pomoći. Kada su ugroženi životi i sekundi su u pitanju, želimo da budemo na licu mesta. Ovde su i načelnik policije i direktor bolnice jer ta zajednička akcija svih službi, policije, vatrogasaca-spasilaca, hitne pomoći i bolnice uvek mora da bude na nivou“, rekao je on.

Milosavljević  je zahvalio svima koji su se do sada priključili akciji i pozvao potencijalne donatore da pomognu u skladu sa mogućnostima.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter