Почетак » Актуелно » О Граду
 

Донирана дезинфекциона средства Граду Пожаревцу

Представници компаније OZON WAY  из Београда  донирали су граду Пожаревцу 1000 литара концетрованог еколошког средства за дезинфекцију, које је довољно за 200.000 литара раствора. Вредност донације је око милион динара.

Град је средства предао ЈКП „Комуналне службе“ који ће ово средство искористити у наредном периоду за дезинфекцију улица и других јавних површина.

Жељко Пантић

Жељко Пантић, представник компаније OZON WAY  каже да је ова компанија донирала органско средство за прање и дезинфекцију улица које сами производе.

Ово средство служи као побољшивач и основни носач хлора и појачава ефекат хлора. Путем цистерни са њиме могу прати и дезинфиковати улице и јавне површине.

Саша Павловић

Заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић захвалио се на донацији и рекао је да ће она бити коришћена за дезинфекцију улица. Он се овом приликом захвалио и свим другим друштвено одговорним компанијама које су помагале и даље помажу у борби против корона вируса.

Др Данко Николић

Др Данко Николић директор болнице се такође захвалио на донацији и рекао је да је она веома значајна. Др Николић је искористио прилику и још једном апеловао на суграђане да се придржавају свих мера а то је социјална дистанца и ношење маски и рукавица.

Слободан Јовић

Слободан Јовић, директор ЈКП „Комуналне службе“ рекао је да је због природе посла град ову донацију проследио „Комуналним службама“ како би наставили са дезинфекцијом града Пожаревца.

Како је Јовић нагласио, ова количина концентрата ће служити доста дуго и да ће се наставити за дезинфекцијом града, као и Дома здравља, Опште болнице и Дома за стара лица.