Почетак » Обавештења
 

Едукативне радионице оквиру обележавања Дана примирја у Првом светском рату у Пожаревцу

У склопу имплементације пројекта „Културно повезивање у сврху јачања туристичке атрактивности у Региону – Култура без граница“ који се реализује у оквиру програма прекограничне сарадње „Румунија-Србија 2014-2020“, Град Пожаревац и партнерска општина Анина из Румуније организују фестивал у оквиру обележавања дана примирја у Првом светском рату – 11. новембра у просторијама Агенције за образовно педагошке услуге CODEX.

У оквиру фестивала одржаће се бројне едукативне радионице за развој вештина у домену ликовне и музичке уметности, али и старих заната као што су хеклање, штрикање, плетење,… у реализацији репрезентативних удружења из Пожаревца – Удружење ликовних уметника „Милена Павловић Барили“, Удружење „Нови звучни талас“, Удружење „Коло српских сестара“, Удружење „Чаробних руку дело“, док ће општину Анина из Румуније представљати музичари из Анине и фолклорна група „Doina Aninei“.

Учешће је било слободно и бесплатно за све заинтересоване грађане. Радионице ће бити одржане у просторијама Агенције за образовно педагошке услуге Codex уз подршку Удружења ликовних уметника „Ђура Јакшић“. Почетак је заказан за 10 часова, на стогодишњицу Дан примирја у Првом светском рату, 11. новембра 2018.

Према утврђеном плану реализације активности, партнери Град Пожаревац и општина Анина ће заједнички учествовати у реализацији фестивала у Србији и Румунији, развијати културну сарадњу између две државе, подстицати развој туризма у Региону и подржати неафирмисане уметнике и удружења у процесу изградње препознатљивости на тржишту.

Пројекат се реализује средствима Европске Уније уз учешће Града Пожаревца, републике Румуније и општине Анина. Вредност пројекта је 502.063,00 евра, а период реализације је 23.12.2017.-22.12.2018. године.

Подели са другима: Facebook Twitter