Home » Announcements
 

(Srpski) Edukativne radionice okviru obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu u Požarevcu

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U sklopu implementacije projekta „Kulturno povezivanje u svrhu jačanja turističke atraktivnosti u Regionu – Kultura bez granica“ koji se realizuje u okviru programa prekogranične saradnje „Rumunija-Srbija 2014-2020“, Grad Požarevac i partnerska opština Anina iz Rumunije organizuju festival u okviru obeležavanja dana primirja u Prvom svetskom ratu – 11. novembra u prostorijama Agencije za obrazovno pedagoške usluge CODEX.

U okviru festivala održaće se brojne edukativne radionice za razvoj veština u domenu likovne i muzičke umetnosti, ali i starih zanata kao što su heklanje, štrikanje, pletenje,… u realizaciji reprezentativnih udruženja iz Požarevca – Udruženje likovnih umetnika „Milena Pavlović Barili“, Udruženje „Novi zvučni talas“, Udruženje „Kolo srpskih sestara“, Udruženje „Čarobnih ruku delo“, dok će opštinu Anina iz Rumunije predstavljati muzičari iz Anine i folklorna grupa „Doina Aninei“.

Učešće je bilo slobodno i besplatno za sve zainteresovane građane. Radionice će biti održane u prostorijama Agencije za obrazovno pedagoške usluge Codex uz podršku Udruženja likovnih umetnika „Đura Jakšić“. Početak je zakazan za 10 časova, na stogodišnjicu Dan primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra 2018.

Prema utvrđenom planu realizacije aktivnosti, partneri Grad Požarevac i opština Anina će zajednički učestvovati u realizaciji festivala u Srbiji i Rumuniji, razvijati kulturnu saradnju između dve države, podsticati razvoj turizma u Regionu i podržati neafirmisane umetnike i udruženja u procesu izgradnje prepoznatljivosti na tržištu.

Projekat se realizuje sredstvima Evropske Unije uz učešće Grada Požarevca, republike Rumunije i opštine Anina. Vrednost projekta je 502.063,00 evra, a period realizacije je 23.12.2017.-22.12.2018. godine.

Share: Facebook Twitter