Home » Featured » Culture
 

(Srpski) Potpisan memorandum o saradnji književnika iz Kostolca i Tunisa

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Potpisan memorandum o saradnji između Udruženja ljubitelja knjige „Majdan“ iz Kostolca i udruženja iz Tunisa „Salon kulture kreativne vizije“.

Memorandum su potpisali predsednici srpskog i tunižanskog udruženja Slavica Pejović i Gasmi Abalah.

Ovim povodom predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić upriličio je prijem u Svečanim salonima gradskog zdanja. Ilić je u svom obraćanju istakao da mu je zadovoljstvo da upriliči prijem za pesnike iz Kostolca i Tunisa:

Bojan Ilić

“Nadahnuće koje obilato sija iz svakog kutka ovog našeg kraja okuplja već sedmu godinu majstore pisane reči i time oplemenjuje i vas koji stvarate i nas koji u tome uživamo. Posebno mi je drago što ovi pesnički susreti imaju prefiks međunarodni, što donosi potvrdu da kultura nema granice i da umetnici govore univerzalnim jezikom, jezikom, koji podjednako dobro razumeju i pesnici i konzumenti njihovih dela. Naš dunavski Orfej, uveren sam, iz godine u godinu izaziva emocije koje mogu da se mere sa mitom o umetničkom daru koji je čuveni trački svirač i pesnik. Ova godina je posebna i po tome što će se naši i tunižanski umetnici još čvršće povezati a otelotvorenje toga je i zajednička zbirka poezije.”

Gasmi Abalah

Gasmi Abalah, predsednik Udruženja “Salon kulture kreativna vizija”, smatra da je ovo veliki projekat i najavio dolazak gradonačelnika Solimana u cilju uspostavljanja kulturne saradnje Srbije i Tunisa. Istakao je da je napravljena divna knjiga pesnika iz Srbije i Tunisa na engleskom jeziku „Venac jasmina u reci Dunav“, koja će večeras biti predstavljena u Galeriji „Milene Pavlović Barili“. Izdavač je Udruženje „Salon kulture kreativne vizije“.

Prijemu je prisustvovala i Amira Bibani, prvi sekretar Ambasade Tunisa u Beogradu.

Share: Facebook Twitter