Почетак » Актуелно » Култура
 

Потписан меморандум о сарадњи књижевника из Костолца и Туниса

Потписан меморандум о сарадњи између Удружења љубитеља књиге „Мајдан“ из Костолца и удружења из Туниса „Салон културе креативне визије“.

Меморандум су потписали председници српског и тунижанског удружења Славица Пејовић и Гасми Абалах.

Овим поводом председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић уприличио је пријем у Свечаним салонима градског здања. Илић је у свом обраћању истакао да му је задовољство да уприличи пријем за песнике из Костолца и Туниса:

Бојан Илић

“Надахнуће које обилато сија из сваког кутка овог нашег краја окупља већ седму годину мајсторе писане речи и тиме оплемењује и вас који стварате и нас који у томе уживамо. Посебно ми је драго што ови песнички сусрети имају префикс међународни, што доноси потврду да култура нема границе и да уметници говоре универзалним језиком, језиком, који подједнако добро разумеју и песници и конзументи њихових дела. Наш дунавски Орфеј, уверен сам, из године у годину изазива емоције које могу да се мере са митом о уметничком дару који је чувени трачки свирач и песник. Ова година је посебна и по томе што ће се наши и тунижански уметници још чвршће повезати а отелотворење тога је и заједничка збирка поезије.”

Гасми Абалах

Гасми Абалах, председник Удружења “Салон културе креативна визија”, сматра да је ово велики пројекат и најавио долазак градоначелника Солимана у циљу успостављања културне сарадње Србије и Туниса. Истакао је да је направљена дивна књига песника из Србије и Туниса на енглеском језику „Венац јасмина у реци Дунав“, која ће вечерас бити представљена у Галерији „Милене Павловић Барили“. Издавач је Удружење „Салон културе креативне визије“.

Пријему је присуствовала и Амира Бибани, први секретар Амбасаде Туниса у Београду.

Подели са другима: Facebook Twitter