Home » Featured » Sports and Recreation
 

(Srpski) Požarevac dobio pehar za učešće u projektu “Besplatnih škola košarke” od Marine Maljković

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Grad Požarevac dobio zahvalnicu za učešće u projektu “Besplatnih škola košarke” u sezoni 2016/2017. od Pokreta za žensku košarku Marina Maljković.

U Pokretu u Požarevcu trenira oko 50 devojčica a njih 27 je bilo na završnom času u hali Ranko Žeravica na Novom Beogradu gde su se upoznale i družile sa Marinom.

Maljkovićeva je istakla da je osnovni cilj omogućavanje devojčicama da uđu u svet košarke i da im bavljenje sportom postane navika.

– U ovo vreme kada svaka sportska aktivnost košta, Pokret za žensku košarku, uz pomoć prijatelja, pruža besplatne treninge i tako će biti i ubuduće. Želimo da svako dete ostvari svoje pravo na igru, da ne bude limitirano finansijskim aspektom, a sa druge strane da više niko ne može da pronađe izgovor da ne šalje svoje dete da se bavi sportom – istakla je Maljkovićeva.

Ona je precizirala da je kroz besplatnu žensku školu košarke prošlo 625 devojčica, od kojih je više od 400 njih imalo redovne dolaske.

– Kada se podvuče crta, volim da pričam pre svega o kvalitetu. Naši treneri su izuzetno posvećeni. Rade na tome da kroz zanimljive treninge devojčice uvode u svet košarke, ali isto tako ih i uče kako da sve vrline ove igre koju svi volimo mogu da prenesu u stvarni život – šta znači fer-plej, poštovanje igre, pravila, protivnika, starijih, kako se igra u timu.

Želimo da naša ženska košarka ima koristi od ovog programa, ali isto tako i naše društvo da dobija kvalitetne osobe.

Radilo se na 13 lokacija, sa 42 treninga nedeljno, ili 1.134 sata rada sa decom, od 1. septembra do sada – zaključila je Maljkovićeva.

Share: Facebook Twitter