Home » Featured
 

(Srpski) Predstavljene nagrade osvojene na Međunarodnom sajmu turizma

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je na konferenciji za medije predstavio nagrade koje su Turistička organizacija grada Požarevca i Požarevac dobili na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu. Sedam medalja i jedan pehar dobila je ova organizacija.

Osvojene su: Velike zlatne medalje za organizaciju 55. Ljubičevskih igara, 24. Međunarodni Limes kongres koji je održan ove godine u Arheološkom parku „Viminacium“ u Kostolcu, obeležavanje 300 godina Požarevačkog mira, za manifestacioni turizam kao poveznicu Požarevca sa svetom kao i onom za unapređenje turističke infrastrukture grada. Pored njih Požarevac se ponosi i Velikom zlatnom medaljom Turističkoj organizaciji Grada Požarevca i zlatnom medaljom za promovisanje slavnih Požarevljana u cilju popularizacije turizma.

Na konferenciji Spasović je između ostalog rekao da je ovaj grad bogat istorijom, kulturom, dobrim, vrednim i stručnim ljudima i da je sve ovo proizvod timskog rada. Na ovogodišnjem Sajmu Ljubičevske konjičke igre kao okosnica, ali i ostali turistički sadržaji grada ponovo su prepoznati kao nešto što odskače iz ustaljenih okvira i dobro poznatih šablona. Dokaz tome je i ovogodišnji broj nagrada krunisanih velikim peharom Novosadskog sajma za unapređenje turističkih sadržaja i atraktivnost Grada Požarevca.

“Priznanja gradu Požarevcu i Turističkoj organizaciji Požarevca  jesu dokaz uspešne i kreativne politike vođene od strane lokalne vlasti jer je prvo mesto obeleženo sa osam medalja. Fokus lokalne samouprave je na razvoju privredne grane – turizmu. Ovim potezima Požarevac se vratio na turističku mapu Srbije. Lokalna vlast je imala srednjoročni plan od četiri- pet godina da realizuje svoje ciljeve”, dodao je još gradonačelnik Bane Spasović.

Gradonačelnik je rekao da su brojna ulaganja u ergelu Ljubičevo i hipodrom podigla kapacitete grada koji su bili početak da se Požarevac vrati na turističku mapu Srbije i da su upravo ove nagrade rezultat dugoročnog plana za razvoj turizma u gradu. On je dodao da su izgrađene potrebne saobraćajnice koje vode ka Tulbi, i da sve više turista i ekskurzija posećuje ovu lokaciju, kao i da se sve te investicije realizuju upravo zbog samih požarevljana koji ostaju tu da žive, rade i zarađuju.

On se ovom prilikom zahvalio svom timu na zalaganju i idejama u relizacij ovih projekata, posebnu zahvalnost je istkao Vladi republike Srbije i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na velikoj pomoći u izdizanju Ljubičevskih igara na nacionalni nivo i na investicijama.

Share: Facebook Twitter