Početak » Aktuelno
 

Predstavljene nagrade osvojene na Međunarodnom sajmu turizma

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je na konferenciji za medije predstavio nagrade koje su Turistička organizacija grada Požarevca i Požarevac dobili na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu. Sedam medalja i jedan pehar dobila je ova organizacija.

Osvojene su: Velike zlatne medalje za organizaciju 55. Ljubičevskih igara, 24. Međunarodni Limes kongres koji je održan ove godine u Arheološkom parku „Viminacium“ u Kostolcu, obeležavanje 300 godina Požarevačkog mira, za manifestacioni turizam kao poveznicu Požarevca sa svetom kao i onom za unapređenje turističke infrastrukture grada. Pored njih Požarevac se ponosi i Velikom zlatnom medaljom Turističkoj organizaciji Grada Požarevca i zlatnom medaljom za promovisanje slavnih Požarevljana u cilju popularizacije turizma.

Na konferenciji Spasović je između ostalog rekao da je ovaj grad bogat istorijom, kulturom, dobrim, vrednim i stručnim ljudima i da je sve ovo proizvod timskog rada. Na ovogodišnjem Sajmu Ljubičevske konjičke igre kao okosnica, ali i ostali turistički sadržaji grada ponovo su prepoznati kao nešto što odskače iz ustaljenih okvira i dobro poznatih šablona. Dokaz tome je i ovogodišnji broj nagrada krunisanih velikim peharom Novosadskog sajma za unapređenje turističkih sadržaja i atraktivnost Grada Požarevca.

“Priznanja gradu Požarevcu i Turističkoj organizaciji Požarevca  jesu dokaz uspešne i kreativne politike vođene od strane lokalne vlasti jer je prvo mesto obeleženo sa osam medalja. Fokus lokalne samouprave je na razvoju privredne grane – turizmu. Ovim potezima Požarevac se vratio na turističku mapu Srbije. Lokalna vlast je imala srednjoročni plan od četiri- pet godina da realizuje svoje ciljeve”, dodao je još gradonačelnik Bane Spasović.

Gradonačelnik je rekao da su brojna ulaganja u ergelu Ljubičevo i hipodrom podigla kapacitete grada koji su bili početak da se Požarevac vrati na turističku mapu Srbije i da su upravo ove nagrade rezultat dugoročnog plana za razvoj turizma u gradu. On je dodao da su izgrađene potrebne saobraćajnice koje vode ka Tulbi, i da sve više turista i ekskurzija posećuje ovu lokaciju, kao i da se sve te investicije realizuju upravo zbog samih požarevljana koji ostaju tu da žive, rade i zarađuju.

On se ovom prilikom zahvalio svom timu na zalaganju i idejama u relizacij ovih projekata, posebnu zahvalnost je istkao Vladi republike Srbije i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na velikoj pomoći u izdizanju Ljubičevskih igara na nacionalni nivo i na investicijama.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter