Почетак » Актуелно » О Граду
 

Утврђене трасе државних путева

Локалним самоуправа на територији Браничевског округа достављени Елаборати „Трасе државних путева кроз седишта градова и општина“. Представници локалних самоуправа говорили о постојећим проблемима на мрежи државних путева.

Са састанка са ЈП „Путеви Србије“

Са састанка са ЈП „Путеви Србије“

Представник ЈП „Путеви Србије“, Боривоје Алексић, напоменуо је да ће се у наредној години, након јасно дефинисане мреже постојећих државних путева, урадити мастер план путне мреже Србије за наредних 20 година а томе претходи састанак са локалним самоуправама где ће се изнети конкретни проблеми који постоје на путевима на територији Браничевског округа. Алексић је рекао и да је, на основу нове одредбе о категоризацији путева, ЈП „Путеви Србије“ отишао корак даље у својим активностима и у протеклих годину дана обишли су све локалне заједнице где су утврђене трасе проласка државних путева.

-Оно што деценијама није било урађено, сада је на неки начин дефинисано. У сарадњи са локалним заједницама сада су утврђене трасе државних путева и начин на који функционише трансферни саобраћај, рекао је Алексић и напоменуо да ће у надлежност локалних заједница бити пребачене саобраћајнице које се деценијама не користе како би самостално ширили своју путну мрежу.

На скупу у Пожаревцу представницима локалних самоуправа на територији Браничевског округа говорили су о конкретним проблемима на путним правцима и предлозима да се они превазиђу уз помоћ државе.

Са састанка са ЈП „Путеви Србије“

Са састанка са ЈП „Путеви Србије“

Тако ће бити створени услови да „Путеви Србије“ могу да ураде свој референтни систем  односно да дефинишу мрежу државних путева на територији Републике Србије. На овај начин јасно ће бити утврђене и границе на основу које ће надлежни путари тачно знати шта је њихова надлежност у одржавању путева. -„Путеви Србије“ законски су у обавези да одржавају државне путеве као и комплетну вертикалну и хоризонталну сигнализацију а све остало је у градској надлежности и предвиђено је општинским буџетом. Начелник Браничевског округа, Александар Ђокић, напоменуо је да ове године град Пожаревац рачуна и на средства из Савета за безбедност саобраћаја што је додатних 15 милиона динара прикупљених од новчаних казни и прекршаја у саобраћају а утрошиће се у едукативне сврхе за побољшање безбедности у саобраћају.

Подели са другима: Facebook Twitter