Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Ergela „Ljubičevo“ i LjKI okosnica turizma

Požarevački štand na Sajmu turizma posetili ambasadori Mađarske i Indonezije

Ergela „Ljubičevo“ i manifestacija Ljubičevske konjičke igre predstavljaće, pored ostalog, okosnicu razvoja turizma požarevačkog kraja u predstojećem periodu-istaknuto je na Sajmu turizma u Beogradu. Naime, u hali 4 Beogradskog sajma, na 38. Međunarodnom sajmu turizma, svoju ponudu predstavila je i Turistička organizacija grada Požarevca. Svoje učešće ove godine uzelo je 1.150 izlagača iz 55 zemalja.

sajam_turizma

Turistička organizacija Požarevac je ovogodišnji nastup na Sajmu turizma posvetila isticanju tradicije ergele „Ljubičevo“, kao glavnog nosioca Ljubičevskih konjičkih igara.

-Mi smo narod koji neguje tradiciju. Ljubičevske konjičke igre i ergelu „Ljubičevo“ potrebno je postaviti na pijedastal koji im pripada i oko kojeg će se popularisati priče i legende ovog grada. Namera nam je da ergela živi tokom čitave godine, a ne samo u vreme Igara. U ime toga, radimo na jedinstvenoj ponudi zanimljivoj domaćim i stranim turistima. Organizovaćemo sportsko i rekreativno jahanje, urediti smeštajni kompleks na prostoru ergele i time promovisati etno-turizam“, izjavila je Jelena Vukazić, v. d direktora TO Požarevac.

sajam_turizma_2

Zanimljivo je da su štand požarevačke Turističke organizacije posetila čak dvojica doplomata, i to Nj.E. Atila Pinter, ambasador Mađarske, kao i Nj.E. Hari Ričard Džejms Kandu, ambasador Indonezije. Obojica su u razgovoru sa predsednikom Skupštine grada Banetom Spasovićem pokazala veliko interesovanje za Ergelu i Ljubičevske konjičke igre. Ovom prilikom od požarevačkog predstavnika vlasti, ambasadorima je upućen poziv da posete naš grad tokom LjKI. Susret predsednika Skupštine sa ambasadorom Indonezije je bio dogovoren, pa je bilo prostora za podrobnije dogovore ne samo u oblasti turizma već i privrede uopšte, tačnije investicija koje ova država planira da plasira u Požarevac.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma bila je Slovenija, a sledeće godine će to biti Crna Gora.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter