Почетак » Актуелно » О Граду
 

Ергела „Љубичево“ и ЉКИ окосница туризма

Пожаревачки штанд на Сајму туризма посетили амбасадори Мађарске и Индонезије

Ергела „Љубичево“ и манифестација Љубичевске коњичке игре представљаће, поред осталог, окосницу развоја туризма пожаревачког краја у предстојећем периоду-истакнуто је на Сајму туризма у Београду. Наиме, у хали 4 Београдског сајма, на 38. Међународном сајму туризма, своју понуду представила је и Туристичка организација града Пожаревца. Своје учешће ове године узело је 1.150 излагача из 55 земаља.

sajam_turizma

Туристичка организација Пожаревац је овогодишњи наступ на Сајму туризма посветила истицању традиције ергеле “Љубичево”, као главног носиоца Љубичевских коњичких игара.

-Ми смо народ који негује традицију. Љубичевске коњичке игре и ергелу “Љубичево” потребно је поставити на пиједастал који им припада и око којег ће се популарисати приче и легенде овог града. Намера нам је да ергела живи током читаве године, а не само у време Игара. У име тога, радимо на јединственој понуди занимљивој домаћим и страним туристима. Организоваћемо спортско и рекреативно јахање, уредити смештајни комплекс на простору ергеле и тиме промовисати етно-туризам”, изјавила је Јелена Вуказић, в. д директора ТО Пожаревац.

sajam_turizma_2

Занимљиво је да су штанд пожаревачке Туристичке организације посетила чак двојица допломата, и то Њ.Е. Атила Пинтер, амбасадор Мађарске, као и Њ.Е. Хари Ричард Џејмс Канду, амбасадор Индонезије. Обојица су у разговору са председником Скупштине града Банетом Спасовићем показала велико интересовање за Ергелу и Љубичевске коњичке игре. Овом приликом од пожаревачког представника власти, амбасадорима је упућен позив да посете наш град током ЉКИ. Сусрет председника Скупштине са амбасадором Индонезије је био договорен, па је било простора за подробније договоре не само у области туризма већ и привреде уопште, тачније инвестиција које ова држава планира да пласира у Пожаревац.

Земља партнер овогодишњег Сајма туризма била је Словенија, а следеће године ће то бити Црна Гора.

Подели са другима: Facebook Twitter