Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Godišnjica osnivanja 9. Srpske udarne brigade9th Anniversary of Serbian prime Brigade

U prisustvu predstavnika Republičkog odbora SUBNOR-a, Vojske Srbije, lokalne samouprave i drugih zvanica u Požarevcu je obeležena 69. godišnjica formiranja 9. Srpske udarne brigade. Sa područja Braničevskog okruga u ovoj Brigadi bio je 731 borac od kojih je 131 dao svoj život. Zamenica gradonačelnika Vukica Vasić istakla je tim povodom da je istorijska uloga Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata veoma značajna za ove krajeve. Prisutnima se obratio i predsednik SUBNOR-a prof.dr Miodrag Zečević koji je izrazio zadovoljstvo što ponovo prisustvuje svečanom činu u Požarevcu.

spomenik_cover

Gradonačelnik grada Požarevca Miomir Ilić je u prisustvu drugih funkcionera lokalne samouprave položio venac na spomenik „Sloboda“ podignut u čast poginulim pripadnicima vojske i policije u ratu devedesetih godina što su, po tradiciji, učinili predstavnici drugih organizacija i članovi familija stradalih.U prisustvu predstavnika Republičkog odbora SUBNOR-a, Vojske Srbije, lokalne samouprave i drugih zvanica u Požarevcu je obeležena 69. godišnjica formiranja 9. Srpske udarne brigade. Sa područja Braničevskog okruga u ovoj Brigadi bio je 731 borac od kojih je 131 dao svoj život. Zamenica gradonačelnika Vukica Vasić istakla je tim povodom da je istorijska uloga Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata veoma značajna za ove krajeve. Prisutnima se obratio i predsednik SUBNOR-a prof.dr Miodrag Zečević koji je izrazio zadovoljstvo što ponovo prisustvuje svečanom činu u Požarevcu.

spomenik_cover

Gradonačelnik grada Požarevca Miomir Ilić je u prisustvu drugih funkcionera lokalne samouprave položio venac na spomenik „Sloboda“ podignut u čast poginulim pripadnicima vojske i policije u ratu devedesetih godina što su, po tradiciji, učinili predstavnici drugih organizacija i članovi familija stradalih.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter