Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Grad izdvojio 100 miliona dinara za sport

Grad Požarevac je u ovoj godini opredelio skoro 100 miliona dinara za redovno godišnje finansiranje programa sportskih organizacija i klubova na području grada Požarevca. Odobreno je 68 programa za finasiranje.

Prošle godine za ovu namenu je bilo izdvojeno 92 miliona dinara, tako da je u ovoj godini došlo do povećanja sredstava.

Gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović na konferenciji za medije je rekao da je do pre nekoliko godina za sport bilo izdvajano 70 miliona dinara a da se sada došlo do cifre od skoro 100 miliona dinara. On je rekao da lokalna samouprava pomaže razvoj sporta na više načina kroz finansiranje programa, poboljšanje i izgradnje sportske infrastrukture, obnavljanje i izgradnje dečijih igrališta, iako to nije klasičan sport je ipak neki način rekreacije za mališane i tu je razvoj školskog sporta. Pavlović je podsetio da je grad u prethodnom periodu izdvojio značajna sredstva za rekonstrukciju sportskih hala u Požarevcu i Kostolcu ali i nizu sportskih igrališta po selima i školama. Nastaviće se finansiranje požarevačkog brenda Ljubičevskih konjičkih igara, turnira 3×3, biciklističke trke Kroz Srbiju i ostalih sportskih manifestacija.

Milan Jović – član Gradskog veća zadužen za sport

Milan Jović član Gradskog veća zadužen za sport je rekao da se finansira 68 programa a da je odbijen samo jedan a to je MRK Požarevac zbog toga što im je račun, prema podacima Narodne banke Srbije u blokadi duže vreme. Najviše sredstava dobio je Odbojkaški klub Mladi radnik 17 miliona dinara, Sportskom Savezu Srbije je po konkursu odobreno oko 13 miliona dinara a Fudbalskom klubu Mladi radnik 1926 komisija za sport je dodelila je 13 miliona dinara, Konjičkom društvu Knez Mihailo je odobreno 5,3miliona dinara, dok je po 5 miliona dinara odobreno Košarkaškom klubu Požarevac i Ženskom fudbalskom klubu Požarevac a Klub Malog fudbala Požarevac dobio je 3 miliona dinara. Po prvi put iz budžeta će se finansirati i dva nova rukometna kluba, Omladinski rukometni klub Mladi Radnik i Rukometni klub “Nemanjić”.

Predsednik Sportskog Saveza grada Požarevca – Zlatan Kostić

Predsednik Sportskog Saveza grada Požarevca Zlatan Kostić iskoristio je priliku da se zahvali gradonačelniku i gradu što su imali sluha da i u ovim teškim vremenima ne samo da očuvaju iznos sredstava koji je izdvajan za sport nego i da ga povećaju. Pohvale za to su stigle i sa raznih strana od Olimpijskog komiteta Srbije pa do svih nacionalnih sportskih saveza.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter