Почетак » Актуелно » О Граду
 

Град Пожаревац добио ECDL сертификат

Градоначелнику града Пожаревца Банету Спасовићу сертификат је уручио координатор Владе Републике Србије за дигитализацију Вања Ницовић.

Вања Ницовић, координатор Владе Републике Србије за дигитализацију је рекао да се на основу прошлогодишње анализе која је спроведена дошло до закључка да је око 35,7% запослених у локалној самоуправи дигитално неписмено.

Вања Ницовић

„Из тог разлога је ове године је покренут пројекат 2000 ECDL, који је градска управа града Пожаревца препознала као добру иницијативу и спроведен је поступак по коме град Пожаревац данас има 180 полазника за добијање сертификата ECDL. План је да након завршетка овог пројекта аплицирамо преко ИПА фондова за пројекат 20000 ECDL на нивоу државе како бисмо омасовили ово и да би што више државних службеника добило овај сертификат“, истакао је Ницовић.

Бане Спасовић

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом истакао да се Градска управа Града Пожаревца одлучила да своје запослене обучи у основном познавању рада на рачунару а све у циљу пружања бољих и квалитетнијих услуга грађанима. Обуку ће морати да прођу сви запослени без обзира на ниво знања рада на рачунару. Она се састоји из четири модула: основе коришћења рачунара, интернета, обрада текста и табеларне калкулације. Овим кораком градска управа прибавља сертификате како за запослене тако и за њу саму а моћи ће да пружа ове услуге у будућности и трећим лицима. Вредност ове јавне набавке била је 5 милиона динара.

ECDL сертификат или европска компјутерска возачка дозвола је програм обуке и тестирања за стицање основних знања о пословној примени информатичких технологија. Овај сертификат је једини призант у ЕУ као валидан документ за познавање основних и напредних техника рада на рачунару.

Подели са другима: Facebook Twitter