Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Grad Požarevac dobio ECDL sertifikat

Gradonačelniku grada Požarevca Banetu Spasoviću sertifikat je uručio koordinator Vlade Republike Srbije za digitalizaciju Vanja Nicović.

Vanja Nicović, koordinator Vlade Republike Srbije za digitalizaciju je rekao da se na osnovu prošlogodišnje analize koja je sprovedena došlo do zaključka da je oko 35,7% zaposlenih u lokalnoj samoupravi digitalno nepismeno.

Vanja Nicović

„Iz tog razloga je ove godine je pokrenut projekat 2000 ECDL, koji je gradska uprava grada Požarevca prepoznala kao dobru inicijativu i sproveden je postupak po kome grad Požarevac danas ima 180 polaznika za dobijanje sertifikata ECDL. Plan je da nakon završetka ovog projekta apliciramo preko IPA fondova za projekat 20000 ECDL na nivou države kako bismo omasovili ovo i da bi što više državnih službenika dobilo ovaj sertifikat“, istakao je Nicović.

Bane Spasović

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom istakao da se Gradska uprava Grada Požarevca odlučila da svoje zaposlene obuči u osnovnom poznavanju rada na računaru a sve u cilju pružanja boljih i kvalitetnijih usluga građanima. Obuku će morati da prođu svi zaposleni bez obzira na nivo znanja rada na računaru. Ona se sastoji iz četiri modula: osnove korišćenja računara, interneta, obrada teksta i tabelarne kalkulacije. Ovim korakom gradska uprava pribavlja sertifikate kako za zaposlene tako i za nju samu a moći će da pruža ove usluge u budućnosti i trećim licima. Vrednost ove javne nabavke bila je 5 miliona dinara.

ECDL sertifikat ili evropska kompjuterska vozačka dozvola je program obuke i testiranja za sticanje osnovnih znanja o poslovnoj primeni informatičkih tehnologija. Ovaj sertifikat je jedini prizant u EU kao validan dokument za poznavanje osnovnih i naprednih tehnika rada na računaru.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter