Početak » Aktuelno
 

Grad Požarevac dobio sredstva u visini od 4 miliona dinara, za osiguranje poljoprivrednih proizvoda od štete prouzrokovane elementarnim nepogodama

Na konkursu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Grad Požarevac je dobio sredstva u visini od 4 miliona dinara, za osiguranje poljoprivrednih proizvoda od štete prouzrokovane elementarnim nepogodama.

Posle raspisane javne nabavke odabrana je kao najpovoljnija i jedina osiguravajuća kuća “Generali osiguranje”.

Grad je odabrao za osiguranje višegodišnje zasade voća.

Uzevši u obzir da postoji aktivno Udruženje voćara u Požarevcu odlučeno je da se osiguranje zasada uradi za sve njihove članove koji su sa sa teritorije Grada Požarevca.

Predmet osiguranja su sadnice mladih zasada voća pre stupanja u rod, plodovi voća i grožđa i plodovi kupine, crne ribizle, oraha i lešnika.

Osigurani rizici su: uništenje sadnica usled grada, udara groma, oluje, nagomilavanja snega u krošnjama i odronjavanja tla, rizici gubitka količine i kvaliteta usled grada, požara i udara groma.

U maloj sali Centra za kulturu predstavljena je prezentacija osiguravajuće kuće “Generali osiguranje” gde je i potpisan protokol o saradnji između Udruženja voćara Požarevac i “Generali osiguranje”.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter