Почетак » Актуелно
 

Град Пожаревац имао презентацију на 41. Међународном сајму туризма у Београду

Туристичка организација Града Пожаревца презентовала је своје потенцијале на сајму туризма у Београду.

Представљени су ергле Љубичево, Виминациум, Љубичевске коњичке игре, Пожаревачки мир, Галерија Милене Павловић Барили, Хиподром…

На презентацији је говорио градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић који је истакао да је циљ да у наредном период Пожаревац постане синоним за дестинацију коју треба посетити бар једном у животу:

Бане Спасовић

“Искуство је показало да читав Браничевски округ има шта да покаже туристима, као и да поседује потенцијал да их на нашој територији задржимо и више од једног дана или викенда. Посебно сам, као Пожаревљанин, срећан што се не ослањамо само на наше природне лепоте, већ и да захваљујући доброј организацији и стратешком раду, постајемо атрактивни армији туриста. Овде конкретно мислим на Љубичевске коњичке игре, које смо последњих година довели до нивоа једне од најбољих, а у 2018. години и званично најбоље туристичке манифестације у Србији. Награда Златни цвет, коју додељује Туристичка организација Србије велика је препорука не само за наше Игре, већ и за остале туристичке садржаје и знаменитости Пожаревца али и околине.

Не желећи да спавамо на ловорикама, још снажније настављамо развој туристичке инфраструктуре, …наше ергеле, хиподрома, и осталих места на које смо у Пожаревцу поносни пред светом. Живот једног града, ма колико он био развијен, није потпун, уколико у њега не долазе пријатељи, стари и нови, и на тај начин му донесу космополитски дух. Хоћемо да упоредо са свим овим напорима, још више радимо на привлачењу домаћих туриста али и оних из иностранства и да им се похвалимо чињеницом да је овде рођена и једна Милена Павловић Барили. Желимо да подсетимо љубитеље историје да је на брду изнад града склопљен Пожаревачки мир који је донео спокој Европи на неко време, као и да је моћна Римска империја у близини имала свој велики град и војни логор – Виминацијум.“

Ове године презентација је била другачија него претходних, зато што су малишани глумци пожаревачког Центра за културу ученици драмског уметника Слободана Степића, учествовали у квизу који је био везан за историју и лепоте пожаревачког краја.

 

Подели са другима: Facebook Twitter