Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Grad Požarevac nabavio nove kontejnere i kamion smećar – Gradonačelnik obišao gradilišta u gradu

Grad Požarevac je preko Fonda za zaštitu životne sredine izdvojio značajna sredstva (22 miliona dinara) za JKP “Komunaln eslužbe” Požarevac.

Požarevac će do kraja nedelje imati novih 130 kontejnera (100 malih kontejnera 1m3 i 30 kontejnera od 5 kubika).

U četvrtak će stići i novi kamion smećar od 15 kubika koji će doprineti kvalitetu usluga JKP “Komunalne službe” Požarevac.

Grad Požarevac je i prošle godine izdvojio značajna sredstva za nabavku kontejnera i kamiona smećara u ukupnoj vrednosti od 28 miliona dinara.

Izvršni direktor JKP Komunalne službe Saša Valjarević zahvalio se ovom prilikom Gradu Požarevcu i gradonačelniku Banetu Spasoviću što lokalna samouprava ima sluha za značaj investiranja u komunalno preduzeće koje vodi računa o čistoći Grada Požarevca.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom izjavio da su u ove dve godine izdvojena značajna sredstva u ukupnoj visini od 50 miliona dinara i da će se sa ovim trendom nastaviti i sledeće godine. On je još istakao činjenicu da grad ima probleme sa deponijom šuta ali radi se na rešavanju tog problema, nađena je jedna lokacija na Igmi.

„Našli smo jednu odgovarajuću lokaciju na IGMI, koja će biti predviđena za te namene. Nadam se, da ćemo tokom ove godine rešiti sve imovinsko pravne probleme oko te lokacije, tako da nećemo imati taj neki prazan hod, što se tiče rešavanja građevisnkog šuta na teritoriji grada Požarevca.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa svojim saradnicima obišao je i nekoliko gradilišta u gradu

U toku su radovi na uglu Lenjonove i Takovske ulica vrednost ove investicije iznosi oko 14 miliona dinara.

Završetkom ovih ulica očekuje se da se reše problemi u saobraćaju u centru grada, biće dve kolovozne trake u smeru od centra ka Gradištanskom putu i u suprotnom smeru biće jedna traka, takođe pored uređenja kolovoza očekuje se i sređivanje trotoara a pre ovih radova svoj deo posla su odradile JP “Toplifikacija” i ED Požarevac.

Obišli su i ulicu Lole Ribara koja je završena u vrednosti od 6,5 miliona dinara.

U ulici Čede Vasovića na levoj strani rade se trotoari, od benzinske pumpe do kružnog toka na izslasku iz grada, vrednost raodova je 16 miliona dinara a izvodiće se u dve faze od škole Kralj Aleksandar I do kružnog toka, dok će drugi deo biti urađen nakon Ljubičevskih konjičkih igara.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter