Почетак » Актуелно » О Граду
 

Град Пожаревац набавио нове контејнере и камион смећар – Градоначелник обишао градилишта у граду

Град Пожаревац је преко Фонда за заштиту животне средине издвојио значајна средства (22 милиона динара) за ЈКП “Комуналн еслужбе” Пожаревац.

Пожаревац ће до краја недеље имати нових 130 контејнера (100 малих контејнера 1м3 и 30 контејнера од 5 кубика).

У четвртак ће стићи и нови камион смећар од 15 кубика који ће допринети квалитету услуга ЈКП “Комуналне службе” Пожаревац.

Град Пожаревац је и прошле године издвојио значајна средства за набавку контејнера и камиона смећара у укупној вредности од 28 милиона динара.

Извршни директор ЈКП Комуналне службе Саша Ваљаревић захвалио се овом приликом Граду Пожаревцу и градоначелнику Банету Спасовићу што локална самоуправа има слуха за значај инвестирања у комунално предузеће које води рачуна о чистоћи Града Пожаревца.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом изјавио да су у ове две године издвојена значајна средства у укупној висини од 50 милиона динара и да ће се са овим трендом наставити и следеће године. Он је још истакао чињеницу да град има проблеме са депонијом шута али ради се на решавању тог проблема, нађена је једна локација на Игми.

„Нашли смо једну одговарајућу локацију на ИГМИ, која ће бити предвиђена за те намене. Надам се, да ћемо током ове године решити све имовинско правне проблеме око те локације, тако да нећемо имати тај неки празан ход, што се тиче решавања грађевиснког шута на територији града Пожаревца.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са својим сарадницима обишао је и неколико градилишта у граду

У току су радови на углу Лењонове и Таковске улица вредност ове инвестиције износи око 14 милиона динара.

Завршетком ових улица очекује се да се реше проблеми у саобраћају у центру града, биће две коловозне траке у смеру од центра ка Градиштанском путу и у супротном смеру биће једна трака, такође поред уређења коловоза очекује се и сређивање тротоара а пре ових радова свој део посла су одрадиле ЈП “Топлификација” и ЕД Пожаревац.

Обишли су и улицу Лоле Рибара која је завршена у вредности од 6,5 милиона динара.

У улици Чеде Васовића на левој страни раде се тротоари, од бензинске пумпе до кружног тока на изсласку из града, вредност раодова је 16 милиона динара а изводиће се у две фазе од школе Краљ Александар I до кружног тока, док ће други део бити урађен након Љубичевских коњичких игара.

Подели са другима: Facebook Twitter