Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Grad Požarevac nabavio teretno vozilo za Crveni krst

Vrednost vozila je preko 2 miliona i 600 hiljada dinara i ono je namanjeno za prevoz hrane za narodnu kuhinju.

Narodna kuhinja trenutno ima oko 850 korisnika u Požarevcu i Kostolcu, a distribucija obroka se vrši šest dana u nedelji, a pored toga sugrađani koji nisu u mogućnosti da koriste usluge narodne kuhinje, njih 187, koji žive u seoskim sredinama svakog meseca dobija pakete sa osnovnim životnim namirnicama koji se dostavljaju u selima.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je prilikom uručivanja ključeva predtavnicima Crvenog krsta istakao da je ova lokalna samouprava ponosna na organizaciju Crvenog krsta jer je zahvaljujući njihovom radu i trudu, ali i sugrađanima Požarevac godinama najhumaniji grad u Srbiji.

Kada su u pitanju izdvajanja za gradsku organizaciju Crvenog krsta Spasović je rekao:

„Lokalna samouprava ulaže velika i značajna sredstva svake godine u socijalnu politiku i to preko 15 miliona dinara za kuhinju Crvenog krsta i oko 5,5 miliona dinara za gerontodomaćice. Vozilo koje je kupila uprava grada Požarevca u vrednosti od 2.600.000 dinara je itekako značajno za prevoženje obroka do domaćinstava čiji članovi ne mogu da dođu u Crveni krst“, zaključio je Spasović.

Saša Obradović je rekao da narodna kuhinja u kontinuitetu radi već 24 godine. Distribucija obroka vrši se šest dana nedeljno, a korisnici koji nisu u mogućnosti da koriste usluge narodne kuhinje, a koji su na spisku Centra za socijalni rad, njih 187, jednom mesečno dobijaju pakete sa osnovnim životnim namirnicama. Obradović se ovom prilikom zahvalio gradončelniku na ispunjenom obećanju i na prilici da zamene dotrajalo vozilo sa velikom pređenom kilometražom.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter