Почетак » Актуелно » О Граду
 

Град Пожаревац набавио теретно возило за Црвени крст

Вредност возила је преко 2 милиона и 600 хиљада динара и оно је намањено за превоз хране за народну кухињу.

Народна кухиња тренутно има око 850 корисника у Пожаревцу и Костолцу, а дистрибуција оброка се врши шест дана у недељи, а поред тога суграђани који нису у могућности да користе услуге народне кухиње, њих 187, који живе у сеоским срединама сваког месеца добија пакете са основним животним намирницама који се достављају у селима.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је приликом уручивања кључева предтавницима Црвеног крста истакао да је ова локална самоуправа поносна на организацију Црвеног крста јер је захваљујући њиховом раду и труду, али и суграђанима Пожаревац годинама најхуманији град у Србији.

Када су у питању издвајања за градску организацију Црвеног крста Спасовић је рекао:

„Локална самоуправа улаже велика и значајна средства сваке године у социјалну политику и то преко 15 милиона динара за кухињу Црвеног крста и око 5,5 милиона динара за геронтодомаћице. Возило које је купила управа града Пожаревца у вредности од 2.600.000 динара је итекако значајно за превожење оброка до домаћинстава чији чланови не могу да дођу у Црвени крст“, закључио је Спасовић.

Саша Обрадовић је рекао да народна кухиња у континуитету ради већ 24 године. Дистрибуција оброка врши се шест дана недељно, а корисници који нису у могућности да користе услуге народне кухиње, а који су на списку Центра за социјални рад, њих 187, једном месечно добијају пакете са основним животним намирницама. Обрадовић се овом приликом захвалио градончелнику на испуњеном обећању и на прилици да замене дотрајало возило са великом пређеном километражом.

Подели са другима: Facebook Twitter