Почетак » Актуелно
 

Град Пожаревац наградио најбоље ученике и наставнике

У Великој Сали Центра за културу у Пожаревцу додељене су новчане награде најбољим ученицима и њиховим наставницима.

Ученици основних и средњих школа, као и њихови наставници ментори, који су освојили прво место на неком међународном такмичењу добили су појединачне награде у износу од 15.000 динара, за друго место 14.000 и за треће место 13.000 динара.

Они који су освојили прво место на неком од републичких такмичења добили су појединачну награду у износу од 12.000, друго место 11.000 и за освојено треће место 10.000 динара, а такође и њихови ментори су добили награде у истом износу.

Екипама ученика додељене су двоструке појединачне награде. За прво место на међународном такмичењу екипе су добиле 30.000 динара, за друго 28.000 и за освојено треће место 26.000 динара, док су екипе које су освојиле прво место на републичком такмичењу добиле награду у износу од 24.000, друго место 22.000 и за треће несто 20.000 динара.

За ове намене из градског буџета је издвојено 2,2 милиона динара.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић поздрављајући скуп, истакао је да образовање доприноси напретку целокупног друштва. Трка на пољу технолошких иновација, захтева од свих нас да имамо добро образовање и квалитетан наставни кадар. Познато је да град издваја годишње око 100 милиона динара за инвестиције у предшколску установу, основне и средње школе и да је то у циљу обезбеђивања што бољих услова за рад:

Бане Спасовић

”Надам се да ћете када одете на факултете, схватити да ова локална самоуправа и ваши родитељи, очекују да се вратите и пружите допринос развоју овог Града. На нама је да обезбедимо квалитетне услове, да свој радни век проведете у овом окружењу”, рекао је градоначелник Пожаревца.

Весна Пејић

Весна Пејић члан Градског већа задужена за просвету је рекла да се почело са Свечаним салонима градског здања па су доделе прешле у Малу салу ЦЗК а да данас и Велика сала постаје мала за ученике и њихове наставнике. Она је још је додала да ће се градско веће потрудити да у наредном периоду донесе одлуку по којој ће ученици који су освојили више од три награде на републичким и међународним такмичењима бити боље награђени, обзиром да су сада ти ученици за сва освојена места добили једну појединачну награду.

Награде су још уручили председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић, заменик градоначелника Саша Павловић, заменик председника Скупштине Милић Јовановић и чланица Градског већа Ана Миљанић.

 

 

Подели са другима: Facebook Twitter