Почетак » Актуелно
 

Град Пожаревац наградио најбоље ученике

Једнократном новчаном наградом Град Пожаревац је данас наградио ученике, али и њихе менторе који су дали немерљив допринос њиховом успеху на републичким или међународним такмичењима, на којима су освојили једно од прва три места.

Награде за прво освојено место на међународним и републичким такмичењима уручио је заменик градоначелника града Пожаревца Саша Павловић који је поздрављајући присутне истакао да када је градска управа доносила одлуку да се награде ученици основних и средњих школа за освојено једно од прва три места на републичким и међународним такмичењима, новчани износи како је рекао нису били суштина, већ симбол.

Саша Павловић

“Ове новчане награде, мишљења сам, имају двојако значење. Најпре, да вам покажу да се знање и вредан рад, као и таленат увек на крају исплате, а потом и да имате у виду да је тај успех примећен и изузетно цењен од стране људи који воде овај град. Наравно, висина новчаног износа нимало не одражава количину времена и непроспаваних ноћи које сте ви уложили у ове резултате, али се сходно могућностима трудимо да повећавамо награде. То смо учинили и ове године, тако да се, на пример, сада екипна такмичења награђују са дупло већим износом него у ранијем периоду”, рекао је између осталог Павловић.

Локална самоуправа је ове године донела одлуку да се за освојено прво место на међународном такмичењу додели 15.000 динара, за друго 14.000 док за треће 13.000 динара. За освојено републичко такмичење опредељена је награда у износу од 12.000, за друго 11.000 док је за треће место опредељено је 10.000 динара. Што се тиче екипних награда за освојено прво место на међународном такмичењу опредељено је 30.000 динара, за друго 28.000 док је за треће место опредељено 26.000 динара. Екипе које су освојиле прво место на републичком такмичењу добиле су 24.000 динара, за друго 22.000, док су за треће место добили 20.000 динара. За ове намене из градског буџета је опредељено 2 милиона динара а утрошено је 1.800.000 динара.

Награде су још додељивали чланови градског већа Весна Пејић и Ана Миљанић, Дејан Илић и просветни инспектор и начелник одељења за општу управу Слађана Петрушић.

Подели са другима: Facebook Twitter