Почетак » Актуелно
 

Град Пожаревац приступио је покрету 3+

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић потписао је уговор са председником Удружења 3+ Владицом Гавриловићем из Чачка за чланство у покрету који подразумева да ће свака породица са троје или више деце постати власник Поносне картице која омогућује одређене попусте у продајним објектима, установама, јавним предузећима и другим организацијама које су се прикључиле овој акцији.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом изјавио да је анкетиран део приватних и државних субјеката да се прикључе акцији и одзив је био веома добар чак 37 локалних фирми рачунајући и установе и јавна предузећа Града Пожаревца су дали позитиван одговор, као и сви спортски клубови, док на нивоу државе има 23 организације од којих 8 послују на територији Града Пожаревца.

Сви правни субјекти сами одређују колики је попуст. У наредном периоду на сајту Града Пожаревца и Савета за равноправност полова биће објављен списак организација које дају попуст и у ком износу. Следећи корак је израда поносне картице којом ће се породицама са три или више детета омогућити остваривање попуста у продајним објектима фирми које су приступиле сарадњи са покретом 3 +. Искористићу прилику да позовем породице са троје или више деце, од којих је једно малолетно, да путем сајта Савета за равноправност полова се пријаве за добијање поносне картице од средине априла, јавност ће бити благовремено обавештена.

Бане Спасовић

Спасовић је позвао привреднике да се одазову овој акцији зато што она траје читаве године и да на тај начин искажу друштвену одговорност према нашим најмлађим суграђанима:

„Ово је једна од мера које Град предузима у оквиру популационе политике. Подсетићу да је град издвојио 3,5 милиона динара за беби пакете за сваку рођену бебу са територије Града Пожаревца, јавна набавка за ову намену биће ускоро покренута. Затим свака рођена беба добија ауто седиште, за прво рођено дете додељује се 40.000 динара из градског буџета и близанци добијају по 40.000 динара. Град регресира вртић у износу од 50 одсто сваком трећем и наредном детету а 100 одсто за децу са сметњама у развоју. 2,5 милиона динара на годишњем нивоу се одваја за 10 парова за вантелесну оплодњу тако да сваки пар добије око 250.000 динара, док родитељи који су добили дете вантелесном оплодњом могу конкурисати и за другу вантелесну оплодњу. Такође град организује и манифестацију Дан борбе против беле куге, ове године ће то бити по трећи пут, манифестација има за циљ подизања свести о повећању наталитета.“

Саша Стевић

Потписивању је присуствовао и Саша Стевић идејни творац поносне картице 2019 „Цена минус за 3+“ и манифестације “ Дан борбе против беле куге“. Саша Стевић је истакао, да не жели да са овог скупа, пошаље  поруку да мајке морају да рађају, да су жене машинерија за рађање, већ  жели да упозори  да морамо да се вратимо традиционалним породичним вредностима и да само тако може да нас буде више.

Владица Гавриловић

Владица Гавриловић председник покрета 3+ је истакао да се покрету сваки дан све више локалних самоуправа прикључује. Он је још рекао да је циљ да наши потомци буду већина а не мањина у будућности. Држава је прихватила одређени део предлога покрета и да очекује да прихвате нове предлоге у циљу побољшања популационе политике. Он је још истакао да је потребно да се остваре и погодности за породице које већ имају троје или више деце.

Подели са другима: Facebook Twitter