Почетак » Актуелно » О Граду
 

Гради се нови спортски комплекс на Тулби

Пожаревац би најкасније до краја ове године требало да добије још једну фискултурну салу, а реч је о објекту у оквиру Дома ученика Пољопривредне школе „Соња Маринковић“ на оближњем брду Тулби. Са овим пројектом јавност су упознали челни људи локалне самоуправе и поменуте школе приликом разговора са државним секретаром у Министарству омладине и спорта Предрагом Перуничићем. Вредност пројекта износи око 68 милиона динара.

Гости и домаћини на Тулби

Гости и домаћини на Тулби

Некадашњи репрезентативац, а сада државни секретар Предраг Перуничић и његови сарадници из Министарства омладине и спорта посетили су Дом ученика пожаревачке Пољопривредне школе и упознали се са пројектом изградње нове фискултурне сале за потребе ђака као и спортиста Пожаревца и ширег подручја. Домаћини некадашњем рукометашу били су челни људи Пожаревца: градоначелник Миомир Илић и председник Скупштине града Бане Спасовић, директор Пољопривредне школе Видоје Вукашиновић, председник Спортског савеза Слободан Јовић и челни човек Рукометног клуба Пожаревац Миленко Гостојић са сарадницима.

Председник Скупштине града Пожаревца Бане Спасовић, у име челних људи локалне заједнице, упознао је госта са пројектом изградње спортске сале у Дому ученика једне од најстаријих српских пољопривредних школа и том приликом нагласио:

-Имамо урађен пројекат за изградњу спортске сале и већ смо га на неки начин апликовали за прекограничну сарадњу са суседном државом Румунијом. Изградња хале износи око 60 милиона динара али, с обзиром да су у питању и неки други садржаји, попут смештајног капацитета до 60 лежаја и изградње трим стазе, гледамо да ту уведемо и пројекат који је везан за етно насеље тако да би, по неким нашим проценама, све укупно коштало негде око 100 милиона“.

Спасовић

Спасовић

Директор Пољопривредне школе „Соња Маринковић“ Видоје Вукашиновић указао је да су све формалности око припреме пројекта окончане и да се очекује прва финансијска транша из буџета за почетак градње сале у Дому ученика:

-Урадили смо главни пројекат и прибавили сву неопходну документацију, и може одмах да се крене са градњом. Што се финансијске конструкције тиче треба наћи инвеститора. Град Пожаревац конкурисао је код министарства омладине и спорта. Цифра од 68 милиона динара подразумева комплетно урађену салу по систему „кључ у руке“, као и изградњу помоћног терена поред сале са тартаном“.

Некадашњи рукометни ас, а сада државни секретар у Министарству омладине и спорта, Предраг Перуничић обећао је подршку у реализацији пројекта који се делом финансира и из државног буџета, а потом додао:

-Постоји пројекат за затворени базен, као и за мултифункционалну салу за потребе школског, односно омладинског спорта. Што се конкурса тиче. Он ће бити расписан до краја јула и након тога видећемо са којом количином новца располажемо. Радује ме да су руководство града и спортски савез амбициозни, и са изградњом ове сале и базена, као и са двораном коју имате, то би употпунило спортску понуду Пожаревца“, рекао је Перуничић.

Перуничић

Перуничић

Подели са другима: Facebook Twitter